29 Σεπτεμβρίου 2017

Πάτρα: Ασφαλισμένη καλείται να ξαναπληρώσει μέσα σ' ένα μήνα δόση γιατί δεν την "βλέπει" το σύστημα "της κυβέρνησης της τύφλας" - "Έφαγε" και πρόστιμο!

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ
"Θα καταβάλλεται το συνολικό ποσό των 280 ευρώ και η όποια οικονομική διαφορά με τον ασφαλιστικό φορέα θα σας επιτραφεί στο τέλος, αφού γίνει η εκκαθάριση". Αυτή ήταν απάντηση δια στόματος υπαλλήλου στα γραφεία του ΟΓΑ στην Πάτρα, στον σύζυγο ασφαλισμένης που καλείται να πληρώσει εις διπλούν, μέσα σ' ένα μήνα δόση αξίας 130 ευρώ συν την τρέχουσα του Σεπτεμβρίου, αλλά και τα 20 ευρώ του προστίμου που της επεβλήθη γιατί στο σύστημα δεν "φαίνεται" η καταβολή της προηγούμενης δόσης, που έγινε με περίπου 4ημερη καθυστέρη.

Συγκεκριμένα ήταν να πληρωθεί στο τέλος Αυστούστου και εξοφλήθη το πρώτο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συζύγου της στο tempo24.gr, το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τον ΟΓΑ, αφενός για να πληρώσει την δόση του Σεπτεμβρίου και αφετέρου να διαμαρτυρηθεί για την επιβολή προστίμου, για την ήδη εξοφλημένη δόση του Αυγούστου.
Εκεί λοιπόν προς μεγάλη του έκπληξη, ενημερώθηκε πως η δόση του Αυγούστου αν και πληρώθηκε, για το σύστημα του Ασφαλιστικού Οργανισμού θεωρείται εκπρόθεσμη και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 20 ευρώ. Επίσης πληροφορήθηκε πως για να είναι εντάξει ταμειακώς η ασφαλισμένη σύζυγος του προς τον ΟΓΑ, θα πρέπει σήμερα να καταβάλλει και πάλι η δόση του Αυγούστου, καθώς κινδυνεύει να τεθεί εκτός της ρύθμισης. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως 280 ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν εντός της ημέρας.

Να αναφερθεί πως οι οφειλές της συγκεκριμένης ασφαλισμένης - ιδιοκτήτριας καταστήματος εστίασης - δεν προέκυψαν γιατί δεν ήταν συνεπής προς τον ΟΓΑ, αλλά αφορούν αναδρομικές εισφορές που πρέπει να καταβάλλει, καθώς είχε υποβάλλει αίτηση για εξαίρεση της από το ΟΑΕΕ, καθώς η περιοχή που δραστηριοποιείται επαγγελματικά βρίσκεται σε χωριό με λίγους κατοίκους εκτός της πόλης των Πατρών, και έχει το δικαίωμα ασφάλισης στον ΟΓΑ. Η καθυστέρηση εξέτασης και απάντησης στο σχετικό αίτημα από τον ΟΓΑ, "φούσκωσε" τις οφειλές προς τον Οργανισμό. Όταν λοιπόν οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου δυο ετών, αμέσως προχώρησε στη ρύθμιση του ποσού σε 12 δόσεις, στις οποίες ήταν συνεπής, όπως επισημαίνεται από τον σύζυγο της.

"Η καθυστέρηση πληρωμής της 8ης δόσης του Αυγούστου, έφερε τα πάνω κάτω και κινδυνεύουμε να βγούμε από ρύθμιση, εάν δεν πληρώσουμε σήμερα", δηλώνει αγανακτισμένος ο σύζυγος της για να προσθέσει πως "αφενός πως είναι υπερβολικό το πρόστιμο των 20 ευρώ για καθυστέρηση εξόφλησης 4 ημερών και αφετέρου εξαιτίας της "αδυναμίας" του συστήματος θα πρέπει να πληρώσουμε ξανά την δόση οποία έχουμε εξοφλήσει".

Πηγή:tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου