21 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτόγνωρα γεγονότα ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ στην Καστοριά




Ίσως να είναι η πρώτη φορά - αφού κάτι ανάλογο δεν συνέβη στην περιοχή ούτε και την περίοδο της Δικτατορίας, που δεν υποβλήθηκε απλά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά εκδότη και διευθυντή εφημερίδας, αλλά επιδιώχθηκε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου που οδηγεί σε άμεση σύλληψη.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από ανάρτηση του κ. Δημήτρη Ιατρίδη, εκδότη της Καστοριανής Εστίας,στο ιστολόγιο της εφημερίδας του στο ίντερνετ, κριτικού σχολίου για απ' ευθείας ανάθεση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη σε εργολάβο, που μόλις δυο ημέρες πριν -σύμφωνα με την ανάρτηση- είχε ο ίδιος γίνει κουμπάρος (μάρτυρας) στον πολιτικό του γάμο, υποβλήθηκε μήνυση (όχι από τον περιφερειάρχη) για αυτόφωρο έγκλημα (!) με αποτέλεσμα ο ανυποψίαστος κ. Δημ. Ιατρίδης να συλληφθεί μπροστά στα μέλη της οικογένειάς του και σε κόσμο, την ώρα της εργασίας του.



Ο κ. Ιατρίδης, ύστερα από μερικές ώρες αφέθηκε ελεύθερος με εντολή της εισαγγελέα Καστοριάς και η υπόθεση θα δικαστεί τελικά αργότερα, αλλά ο υψηλός συμβολισμός του γεγονότος αυτού, αφήνει έκθετη την πολιτική ηγεσία του τόπου, δεδομένου ότι η απαξία του δημοσιεύματος μόνο με έγκλημα καθοσιώσεως δεν μοιάζει.

Και εμπνέει ανησυχία για την τροπή που μοιάζει να παίρνουν αγαθά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και να τελούν υπό την εγγύηση των εκλεγμένων.

Η ΟΔΟΣ μένει πάντα στο πλευρό κάθε έκφρασης ελεύθερου λόγου και της κριτικής ενημέρωσης μέσα στα όρια της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου