16 Δεκεμβρίου 2017

Τέλειο Γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου

Τέλειο Γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου

τέλειο γερμανικό γιορτινό stolen παρλιάρου
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας φέτος τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα γλύκισμα με φρούτα ή ξηρούς καρπούς το οποίο μπορεί να σερβιριστεί σαν επιδόρπιο αλλά και μαζί με τον καφέ στα χριστουγεννιάτικα καλέσματα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • Μισό κιλό αλεύρι
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. λικέρ μαστίχα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • Μισό κουτ.γλ. μαστίχα τριμμένη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 100 γρ. πορτοκάλι γλασσέ
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 175 γραμμάρια άχνη και τα αυγά

Βήμα 2

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, τη μαστίχα, το λικέρ, τη σταφίδα, το πορτοκάλι και το αμύγδαλο

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και την χωρίζουμε στα δύο

Βήμα 5

Την πλάθουμε σε κυκλικό σχήμα και διπλώνουμε στα δύο

Βήμα 6

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 7

Αλείφουμε με μιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη

Βήμα 8

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με άχνη

Βήμα 9

Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου είναι έτοιμο

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας

Τύπος Συνταγής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου