Τέλειο Γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου
- Κουζίνα: Γερμανική Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Γλυκό
- Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριες
•
- Σερβίρεις : 16
- Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
- Έτοιμη σε : 1:10 h
Μια πολύ νόστιμη συνταγή, το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου σίγουρα
θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας φέτος τα Χριστούγεννα. Πρόκειται
για ένα γλύκισμα με φρούτα ή ξηρούς καρπούς το οποίο μπορεί να
σερβιριστεί σαν επιδόρπιο αλλά και μαζί με τον καφέ στα
χριστουγεννιάτικα καλέσματα. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά
- Μισό κιλό αλεύρι
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 175 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 50 γρ. λικέρ μαστίχα
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- Μισό κουτ.γλ. μαστίχα τριμμένη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. σταφίδα ξανθή
- 150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο
- 100 γρ. πορτοκάλι γλασσέ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 175 γραμμάρια άχνη και τα αυγά
Βήμα 2
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, τη μαστίχα, το λικέρ, τη σταφίδα, το πορτοκάλι και το αμύγδαλο
Βήμα 3
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά
Βήμα 4
Αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και την χωρίζουμε στα δύο
Βήμα 5
Την πλάθουμε σε κυκλικό σχήμα και διπλώνουμε στα δύο
Βήμα 6
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά
Βήμα 7
Αλείφουμε με μιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη
Βήμα 8
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με άχνη
Βήμα 9
Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο γερμανικό γιορτινό γλυκό κεικ στόλεν (stolen) του Παρλιάρου είναι έτοιμο
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένα φρούτα της επιλογής σας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου