03 Ιανουαρίου 2018

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ελληνες γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ






Το 2017 είναι η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε σημαντική μεταστροφή της κοινης γνώμης ενάντια στην ευρωζώνη.Αυτό οφείλεται στην απτή, ορατή, τραγική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα αλλά και στις δικές μας, όπως και άλλων αναλυτών, τεκμηριωμένες αναλύσεις για το ίδιο θέμα. Οι οποίες όσο και αν αποκρύπτονται απο τα κατοχικά ΜΜΕ, κάπως φτάνουν τουλάχιστον σε ορισμένους περισσότερο ψαγμένους τελικούς αποδέκτες.

Οι αναγνώστες μας θα έχουν προσέξει ότι, τελευταία δεν δημοσιεύονται αποτελέσματα δημοσκοπήσεων σχετικά με τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο ευρώ και την Ευρωπαίκή Ένωση. Ο λόγος είναι απλός. Τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που γίνονται είναι τόσο αρνητικά απέναντι στην ευρωζώνη, σε βαθμό που οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να τις αλοιώσουν ώστε να είναι τουλάχιστον ανεκτές.

Για τον ίδιο λόγο, το κατοχικό καθεστώς έχει απαγορεύσει να γίνονται συζητήσεις για το ζήτημα ευρώ ή δραχμή στα κεντρικά συστημικά ΜΜΕ. Οι διάφοροι «κουρασμένοι» πλέον  δημοσιογράφοι και αναλυτές- πρόμαχοι του ευρώ, είναι γυμνοί από επιχειρήματα και μπορεί να σμπαραλιαστούν σε μια συζήτηση με σοβαρό εκπρόσωπο της άποψης για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Οι αναγνώστες και φίλοι μας, μπορούν να αναζητήσουν σχετικές διαδικτιακές δημοσκοπήσεις οι οποίες αν και δεν θεωρούνται ότι έχουν επιστημονική βάση, δείχνουν μια ορισμένη τάση, αφού όλες τους καταλήγουν στο ίδιο συμπερασμα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν ποσοστά απόρριψης τους ευρώ της τάξης του 70%.

Το ευρωβαρόμετρο 

Σε ίδια επίπεδα απόρριψης  του ευρώ  ( 71%) βρίσκονται  και τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ευρωβαρόμετρου, που γίνεται υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοσκόπηση  αυτή κρύφτηκε στη γωνία ορισμένων δημοσιεύσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα του  Ευρωβαρόμετρου, τρεις στους δέκα Ελληνες (71%) θεωρούν τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ κάτι κακό ενώ μόλις το 29% θεωρεί ότι η συμμετοχή είναι θετική. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για την ΕΕ των 28 είναι 57% και 26%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται επίσης πολύ-πολύ λιγότερο αισιόδοξοι από τους άλλους Ευρωπαίους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με μηδενικό ποσοστό να καταγράφεται στην άποψη «επιστρέφουμε ήδη στην ανάπτυξη».

Μόλις το 2% καταγράφεται στην άποψη «μία επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες», το 25% εκτιμά ότι «η επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια», ενώ το 71% περιμένει ότι «η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια».

Η τελευταία γνωστή δημοσκόπηση της ALCO

Αλλά ας δούμε και τα αποτελέσματα μιας σχετικής δημοσκόπησης που έγινε στις αρχές του 2017 από την εταιρεία ALCO για το περιοδικό ΖΕRO.Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πριν από 15 χρόνια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν πως ήταν λανθασμένη απόφαση σε ποσοστό 58% και σωστή σε ποσοστό 38%.Μάλιστα, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Ευρωζώνη δεν θα συνεχίσει να υφίσταται και το 40% πως θα συνεχίσει.

Γενικότερα όλες οι τελευταίες  δημοσκοπήσεις, που έχουν δημοσιευθεί πριν από το
καλοκαίρι του 2017, της ALCO, Public Issue,MRB, δίνουν περίπου πλειοψηφικό ποσοστό στους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος. Ακόμα μεγαλύτερη-συντριπτική  πλειοψηφία υπέρ του εθνικού νομίσματος δίνουν όλες οι διαδικτιακές δημοσκοπήσεις για το ίδιο θέμα, οι οποίες αν και δεν στηρίζονται σε επιστημονικές βάσεις, δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση. Και αυτό όταν, η σχετική συζήτηση για το ευρώ και τη δραχμή είναι εντελώς απαγορευμένη στα συστημικά κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια.

Στο δημοψήφισμα του 2015 το 62%του ελληνικού λαού ψήφισε «όχι πάση θυσία στο ευρώ». Αλλά οι καθεστωτικοί κυβερνώντες με τη συμπαιγνία της κοινοβουλετικής  αντιπολίτευσης μετέτρεψαν το όχι σε ναι. Από το 2015 μέχρι σήμερα, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας χειροτερεύει.συνεχώς. Η μεσαία τάξη εξοντώνεται. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις καταστρέφονται. Ο κόσμος υποφέρει απο συνεχόμενη φτωχοποίησης.Και αυτό το ζούμε, το βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο και καμιά εικονική αισιοδοσξία που καλλιεργείται από το καθεστώς δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο.

Αναμένεται η πολιτική εκπροσώπηση του τεράστιου αντι-ευρώ ρεύματος

Ύστερα από τα παραπάνω, είναι όντως φοβερό σε μια υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα όπως η δική μας, να μην υπάρχει ένας σημαντικός πολιτικός φορέας που να εκπροσωπεί αυτήν την πλειοψηφική άποψη στην ελληνική κοινωνία. Αλλά οψόμεθα.Το 2018 ανατέλλει με ελπίδες ανατροπής της ευρωμνημονιακή κατοχής.

ΠΗΓΗ
fyllokaiftero1.blogspot.com
"Γράφει την αλήθεια του λαού"
Κάνε like στην δική σου Ηλεκτρονική εφημερίδα στην σελίδα της στο facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου