30 Μαρτίου 2018

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


 

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Ένταση με διαδηλωτές έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια του πανευκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.
Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές, ζητώντας διορισμούς μόνιμων στην εκπαίδευση και εξίσωση των εργασιακών διακαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών.
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, να έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Η Ηρώδου Αττικού είχε κλείσει από κλούβες και όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν και έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Ξεκίνημα με… ηρεμία
Οι συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Από εκεί, Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή αλλά όταν έφτασαν εκεί, δεν σταμάτησαν και συνέχισαν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί όμως δεν έλειψε η ένταση!
Τάσσονται ενάντια στην «πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων αναπληρωτών».
ΟΛΜΕ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).
Επιπλέον, είχε απευθύνει κάλεσμα προς τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται, ότι πραγματοποιείται αντίστοιχη κινητοποίηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ  στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου.



ΠΗΓΗPronews

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου