Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Εσπευσμένη μετάβαση των στρατιωτικών μας στο δικαστήριο ΑδριανούποληΌπως αναφέρει το
newsthessaloniki και σύμφωνα με πληροφορίες του  οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία μεταφέρονται από τις φυλακές στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Δεν αναφέρεται ο λόγος της μεταφοράς τους στο δικαστήριο αλλά, αν ισχύει η πληροφορία, θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση.

Οι πληροφορίες δεν είναι σαφείς και θα μπορούσε να εντάσσονται στο παιχνίδι ψυχολογικού πολέμου το οποίο συχνά επιλέγει η τουρκική πλευρά για να κάμψει το ηθικό της ελληνικής πλευράς, στην προσπάθεια να οικοδομήσει την αίσθηση ότι η εναντίωση της Ελλάδας στα τουρκικά γεωπολιτικά σχέδια είναι αδιέξοδη.

Όλα αυτά επιδιώκοντας να πλήξει τις αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας…
Αν και η είδηση διαψεύδεται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγούνται στο δικαστήριο…

Πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, από την Τουρκία, κάνουν λόγο για περίεργη εσπευσμένη μετάβαση των στρατιωτικών μας στις 2 το μεσημέρι στο δικαστήριο.
Πληροφορίες, όχι ιδιαίτερα πειστικές κάνουν λόγο ότι θα ερωτηθούν για τα… πιν των κινητών τους, ενώ οργιάζει και η φημολογία για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους Κούρδους που κρατά η ελληνική πλευρά, αυτούς που συνέλαβε λίγο πριν την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα.
Η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει ρίξει στο τραπέζι ανεπίσημη πρόταση για την έκδοση από τις ελληνικές Αρχές στην Τουρκία τριών ατόμων με τουρκικά διαβατήρια και σε αντάλλαγμα η Αγκυρα δηλώνει διατεθειμένη να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αποδέκτης της πρότασης, προκειμένου να μεσολαβήσει, ήταν ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος την κοινοποίησε αμέσως σε ανώτατο αξιωματούχο του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κρούση στην τουρκική πλευρά έγινε υπό άκρα εμπιστευτικότητα από γνωστό Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία προς κορυφαίο διπλωματικό παράγοντα της Τουρκίας που υπηρέτησε στο παρελθόν στην Αθήνα. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις «υπόγειες» συνομιλίες γνώριζε και κορυφαίο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα." Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου