22 Απριλίου 2018

Γέμισαν λαθροεισβολείς -"μετανάστες" και «πρόσφυγες» οι πλατείες στην Θεσσαλονίκη και τα νησιά!




 22

Γέμισαν λαθρο-μετανάστες και «πρόσφυγες» οι πλατείες στην Θεσσαλονίκη και τα νησιά!
Οι ροές τόσα στα νησιά όσο και στον Εβρο παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Ενδεικτική είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη, με τους παράνομους μετανάστες από τη μία να κοιμούνται στο κέντρο της πόλης και από την άλλη να έχουν καταλάβει πλατεία του νησιού και να έχουν στήσει σκηνές.

Μάλιστα, συναγερμός έχει σημάνει και στις Βρυξέλλες μετά την απόφαση του ΣτΕ να κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι «πρόσφυγες» έρθουν στην Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους να φοβούνται νέο τσουνάμι προσφυγικών ροών μετά και τις εξελίξεις στη Συρία.
Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν ξανά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 «πρόσφυγες», οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής -σε συνεργασία με φορείς- να προωθηθούν τα άτομα σε camps, πιθανότατα στα Λαγκαδίκια, στα Διαβατά και στην Αλεξάνδρεια.
Χωρίς τέλος οι αφίξεις στον Εβρο
Οι ροές των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα από τον Έβρο, έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς πλέον τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά.
Για το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με όλους τους εμπλεκόμενους, για να εξεταστεί πώς θα αντιμετωπιστούν οι ροές προσφύγων από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.


Στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) του Εβρου αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο λόγω των αυξημένων ροών από τις αρχές Μαρτίου.
8.500 στη Λέσβο
Στη Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 8.500. Μόνο στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας βρίσκονται περίπου 6.500 άτομα όταν η χωρητικότητα είναι το πολύ για 3.000. Ο υπερπληθυσμός έχει ως αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης να είναι δραματικές.

.

 πηγή iefimerida voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου