09 Μαΐου 2018

Εξελίξεις: «Συμμαχία» Τσίπρα-ΓΑΠ για την «επόμενη μέρα» - Τι περιμένει τους Έλληνες


Του Άρη Δημόπουλου
Μέρα με τη μέρα, καθώς οδεύουμε προς τον κρισιμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, βγαίνει στην επιφάνεια το "φλερτ" που υπάρχει ανάμεσα σε σημαίνοντα στελέχη της κεντροαριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προσπάθειες για μία , κατά το δυνατόν, ενοποιημένη κεντροαριστερά με βάση το ΠΑΣΟΚ δείχνουν αυτή τη στιγμή να βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανώτατο επίπεδο ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους για την «επομένη των εκλογών», όποτε κι αυτές γίνουν.

Μέσα από το el.gr προ ημερών σας είχαμε ενημερώσει για τα "φλερτ" που υπάρχουν ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και της κεντροαριστεράς (Δείτε ΕΔΩ), κάτι που προαναγγέλλει έντονη κινητικότητα και μέσα στην συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και νομοσχέδια όπως είναι η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια να φέρνουν στα όριά τους τα στελέχη των πιο συντηρητικών ΑΝΕΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρέψει την προσοχή τους εξ ολοκλήρου στον κεντροαριστερό χώρο, θεωρώντας πως έτσι θα αποκτήσουν έναν ικανό (κρατήστε τη λέξη) κυβερνητικό εταίρο στις ερχόμενες εκλογές.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η σημερινή «συνάντηση κορυφής» ανάμεσα στον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πληροφορίες που διέρρευσαν την τελευταία ώρα, θέλουν ο ίδιος ο πρόεδρος του Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από δικό του αίτημα θα συναντήσεις στις 18:30 σήμερα τον πρωθυπουργό.

Η είδηση έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη παραφιλολογία που πλανάται το τελευταίο διάστημα περί αλληλοπροσεγγίσεων από σημαίνοντα πρόσωπα της κεντροαριστεράς και από στελε΄χη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως όταν αναφερόμαστε σε επίπεδο δύο προσώπων με τόσο μεγάλο βεληνεκές, τότε οι συζητήσεις για πιθανή συμμαχία είναι σε προχωρημένο στάδιο. 
Οι προθέσεις πολλών εκ των κυβερνητικών στελεχών , όπως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Ξυδάκης, έχουν κατά καιρούς δηλώσει αρκετά πρόθυμοι σε ένα «γενναίο άνοιγμα» στον χώρο της κεντροαριστεράς και δη στο λεγόμενο «Κίνημα Αλλαγής».

Μήπως τελικά η μόνη....αλλαγή που θα γίνει αφορά τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ; 
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στον χώρο των πολιτικών συμμαχιών θα είναι ραγδαίες το ερχόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες ενός κατακερματισμού της κεντροαριστεράς, από εκείνους που θέλουν μελλοντικά να συνεργαστούν για το «καλό της πατρίδας» με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα τρέχουν, με ορίζοντα τις εκλογές που κανείς δεν ξέρει σήμερα πότε ακριβώς θα γίνουν...

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου