29 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα κόψω συντάξεις σε περίπτωση που γίνουμε κυβέρνηση


Η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα» είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μια κυβέρνηση ΝΔ να αναθεωρήσει τον ποινικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την εικόνα της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι ηγέτες και τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είναι γνωστά, καθώς αναρτούν μηνύματα και απειλές στο Facebook.
Αντιπαρέβαλε την αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών στην Τήνο, όπου δύναμη 10 αστυνομικών συνέλαβε τους δράστες εισβολής, με αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, όπου μετά από επεισόδια έξω από την Βουλή οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο ενδεχόμενο στήριξης της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μου είναι αρκετά συμπαθής, βοήθησε να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη εξωστρέφεια. Θεωρώ όμως ότι ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει στα καθημερινά προβλήματα. Δείτε την εικόνα της πόλης», είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.
Οπως είπε, «το ζήτημα στις δημοτικές εκλογές, δεν έχει τόσο με την ιδεολογική προέλευση του υποψηφίου, όσο με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης του».
Ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου και αν προέρχεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σε ερώτηση για τις περικοπές στις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για αυτό, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά :»εγώ σε περίπτωση που γίνουμε κυβέρνηση, θα επιστρέψω τα χρήματα σε αυτούς από τους οποίους τα πήρε ο κ. Τσίπρας».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «έταξε τα πάντα για να εκλεγεί, και θα ξανατάξει τα πάντα για να μη χάσει τις επόμενες εκλογές, όμως οι πολίτες είναι αυτοί που θα τον κρίνουν», χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που δεν στηρίζει την αστική δημοκρατία.

Πηγή βίντεο : enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου