10 Μαΐου 2018

Αυτοί ψήφισαν το άρθρο της ντροπής και της ανωμαλίας για τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια- ΙΔΟΥ οι ανθέλληνες που διαλύουν την ελληνική κοινωνία και οικογενεια!


1
Πέρασε με πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από την Ολομέλεια της Βουλής.
Το επίμαχο άρθρο 8 που προβλέπει την αναδοχή και από ομόφυλα και από ετερόφυλα ζευγάρια πέρασε με 161 «ναι» και 103 «όχι».
Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.
Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.
Το ν/σ εγκρίθηκε επί τρης αρχής με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΑΝΕΛ και Ποταμιού. Καταψήφισαν η Ενωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
«Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί. Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό». Αυτό ανέφερε, σε ανάρτησή-σχόλιο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Αναλυτικά:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο 8 οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασαν την διαφωνία τους δια της αποχής. Ως απών καταγράφηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όχι γιατί διαφωνεί με την διάταξη αλλά γιατί έφτασε καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Επίσης απόντες ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αννα Βαγενά και η Νίνα Κασιμάτη.
Διαφοροποιήσεις από βουλευτές της ΝΔ που είπαν «ναι» στην αναδοχή

Ως ηχηρή διαφοροποίηση καταγράφεται και η υπερψήφιση του άρθρου 8 από την Κατερίνα Μάρκου της ΝΔ. Η κυρία Μάρκου ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο ανέπτυξε την αρνητική στάση του κόμματός της, αλλά στο τέλος η ίδια ψήφισε υπερ.
Στο «Ναι» τοποθετήθηκαν και Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως. Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Απο την Δημοκρατική Συμπαράταξη όσοι διαφωνούσαν με την ρύθμιση επέλεξαν την αποχή. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μιχάλη Τζελέπη, Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Καρρά.

Τέλος, από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που ψήφισαν υπερ της ρύθμισης. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε από την ψηφοφορία.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου