14 Ιουνίου 2018

Κίρο Γκλιγκόροφ : Είμαστε Σλάβοι, όχι Μακεδόνες»: Η δήλωση – ντοκουμέντο του Σκοπιανού ηγέτη το 1992!

.


.
Tο 1992 ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ δηλώνει δημόσια ότι η πραγματική ταυτότητα του έθνους του είναι σλαβική και όχι μακεδονική, όπως υποστήριζαν και πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.
Δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στα Σκόπια το 2017 από τη σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ και προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς είχε απαγορευθεί η δημοσιοποίηση του βίντεο στη γείτονα χώρα. Το δημοσίευμα έγραφε:
«Σε μια εποχή που αγωνιζόμαστε, ακόμη και στον 21ο αιώνα, υπέρ η κατά της «μακεδονικής» ταυτότητας, είναι σημαντικό να δείτε τη δήλωση του πρώτου προέδρου μας Κίρο Γκλιγκόροφ, που την έκανε στις 6 Μαρτίου του 1992, στην οποία εξηγεί ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Τρία χρόνια αργότερα, η χώρα μας άλλαξε την εθνική της σημαία με ένα νεοσύστατο σχέδιο από τον Μιροσλάβ Γκάρτσεφ, καθώς και το όνομα του κράτους μας σε ΦΥΡΟΜ (στο κείμενο ФИРОМ)». Στο τέλος κατέληγε: «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη δήλωση του Γκλιγκόροφ για τις ανάγκες των απόψεων της στο αίτημά της για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κράτους μας, ενώ σε εμάς αυτή η δήλωση δεν έτυχε σχεδόν καμίας δημοσίευσης εδώ και 25 χρόνια. Ας την δούμε και να την ακούσουμε τώρα».
Ο Έλληνας δημοσιογράφος ρωτά τον Γκλικόροφ αν θεωρεί τον λαό του απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Σκοπιανός Πρόεδρος του απαντά:
«Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.».
Η δήλωση του απαξιώθηκε από τους εθνικιστικούς κύκλους και τους συμπατριώτες του που οικοδόμησαν τον «μακεδονισμό». Δέχτηκε τεράστια επίθεση, χαρακτηρίστηκε προδότης και υποβάθμισαν τον ρόλο του.
Δείτε τη δήλωση:
ΠΗΓΗ onalert
.




Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348


" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου