01 Ιουνίου 2018

Νεα Κυβερνηση Ιταλιας: «Κόβουμε τα λεφτά για λαθρο μετανάστες – Να πάνε σπίτι τους»


Αντιστροφη μετρηση για την Γερμανικη Ευρωπη......
Καποιοι ανησυχουν....
Καποιοι το απολαμβανουν.....
Εμεις μ αυτους τους Οσφυοκαμπτες, που εχουμε κυβερνηση ελπιδα δεν εχουμε καμμια !
 







Το γερμανικό πραξικόπημα στην Ιταλία απέτυχε. Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ορκίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος υπό την απειλή της εσχατης προδοσίας έκανε πίσω. Αλλωστε αν γίνονταν νέες εκλογές, συνολικά Λέγκα και «Πεντάστεροι» θα αποκτούσαν την απόλυτη κυριαρχία αγγίζοντας μαζί με τους συμμάχους τους το 80% αθροιστικά.

Δύο πράγματα ξεχωρίζουν, η δημιουργία Υπουργείου για την Οικογένεια και η δέσμευση για μαζικές απελάσεις μεταναστών.

Αν η γλώσσα του σώματος πάντως λέει κάτι, ο Ματαρέλλα, στην ουσία ο πραγματικός “φασίστας” Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, απεικονίζεται σκυθρωπός κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας.

Ο Κόντε τίθεται επικεφαλής μιας κυβέρνησης που έχει δεσμευτεί για φοροαπαλλαγές, ενίσχυση των δαπανών για το κράτος πρόνοιας και αναμόρφωση των κανόνων της Ε.Ε. σχετικά με τα δημοσιονομικά και τη μετανάστευση.

Ο 53χρονος Κόντε, που είναι καθηγητής νομικής θα πρέπει τώρα να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα ο Κόντε είχε παρουσιάσει τη λίστα των υπουργών του, ενώ όπως είχε προαναγγελθεί, οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας.

Παράλληλα, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει υπουργείο για την Κάτω Ιταλία, και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων.

«Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Την κυβέρνηση συνθέτουν η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια. Τελικά, το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας....
Η συνεχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου