27 Ιουνίου 2018

Λίγο πιο ασφαλής είναι η κοινωνία, μετά τη σύλληψη πατέρα που έκλεψε βρεφικό γάλα για το παιδί του- Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα της ανάπτυξης της "δικαιοσύνης' των ΤσιπροΚαμμένων

Παραλίγο να ξεφύγει με λεία αξίας 40 ευρώ!
Έναν άνεργο 24χρονο πατέρα συνέλαβε η αστυνομία του Βόλου, μετά από μήνυση. Αιτία ήταν δύο κουτιά βρεφικού γάλακτος που έκλεψε από σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, ο 24χρονος άνδρας προσπάθησε να κλέψει δύο κουτιά βρεφικού γάλακτος αξίας 40 ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι του καταστήματος τον αντιλήφθηκαν, κατήγγειλαν το γεγονός και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του καταβάλλοντας τα 100 ευρώ που χρειάζονται για την υποβολή της.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, οι κλοπές σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα είναι σε έξαρση, γεγονός αναμενόμενο αφού περίπου 4 στους 10 Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος έχει ιστορικό μικροκλοπών, αφού όπως λένε, είναι… εθισμένος στις κλοπές, ενώ μάλλον εδώ και χρόνια παλεύει και με άλλους εθισμούς, όπως αυτόν της τροφής και της αναπνοής.

Ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ίσως να μην καταδικαστεί αφού σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 377 του Ποινικού Κώδικα:
Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη.

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα της ανάπτυξης
[spasmenoparathyro.me]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου