Οι Τράπεζες που ανήκουν σε ξένους τραπεζικούς Γύπες μέσα από κλεπτοκρατικές διαδικασίες, προωθούν τελευταία ένα απλό κόλπο για την υφαρπαγή-κλοπή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών. Βγάζουν σε πλειστηριασμό με συνοπτικές διαδικασίες υπερχρεωμένα ακίνητα και επιχειρήσεις σε υψηλές τιμές, με συνέπεια κανένας ή ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συμμετάσχουν. Έτσι οι περισσότεροι πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι και τα συγκεκριμένα ακίνητα περιέχονται στην ιδιοκτησία των τραπεζών. 

Στη συνέχεια, οι τράπεζες τις συγκεντρώνουν σε ένα ολόκληρο πακέτο, το οποίο το πουλούν σε ημέτερους  funds-Γύπες, έναντι υποπολλαπλάσιων τιμών, στο 1/10, 1/20 ή και 1/30 της αξίας τους.

Τόσο απλά, εύκολα και πρακτικά, η περιουσία των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών που χτίστηκε με μόχθο και ιδρώτα, υφαρπάζεται από τις τράπεζες και τα κοράκια των αγορών που είναι όλοι τους ξένοι, με αρωγό τις  προδοτικές νομοθετικές ρυθμίσεις της μνημονιακής και μεταμνημονιακής κατοχής.Και όλα αυτά γιατί οφείλουμε υποταγή στο “πάση θυσία στο ευρώ”…

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσια ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ για το σχετικό θέμα που μιλά απο μόνο του :

“Από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction, οι τράπεζες απέκτησαν τα 1.112 ακίνητα, δηλαδή το 50% αυτών που βγήκαν στο σφυρί.

Από το σύνολο των 2.270 ακινήτων που έχουν βγει προς εκποίηση, μόλις για τα 195 υπήρξαν τρίτοι αγοραστές. Αντιθέτως, για ένα σημαντικό αριθμό, που φθάνει τα 963 ακίνητα, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, δηλαδή δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Από τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί, μόνο οι 607 ματαιώθηκαν με τους οφειλέτες να επιχειρούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Ο ρυθμός ένταξης νέων πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθιστά απόλυτα εφικτή τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι τράπεζες έναντι των Θεσμών για τη διενέργεια 18.000 πλειστηριασμών μέσα στο 2018, καθώς ήδη και πριν από την εκπνοή του πρώτου εξαμήνου οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί φθάνουν τους 11.050. Σύμφωνα με την έκθεση συμμόρφωσης στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα φτάσουν τους 40.000 από το 2019 και μετά, ενώ ο προγραμματισμός για φέτος προβλέπει τον πλειστηριασμό 10.000 ακινήτων, στόχος που αναμένεται να ξεπεραστεί.

 

Την τάση αυτή επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των τελευταίων μηνών που δείχνουν γεωμετρική άνοδο, μήνα με τον μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους 48 πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, ο αριθμός τους τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε στους 229 και στη συνέχεια πενταπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 936 τον Μάρτιο και τους 1029 τον Απρίλιο”.

Σε σχέση με το ως άνω  ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ, αναρωτιόμαστε πόσο μεγαλύτερο θράσος θα είχαν οι αντίστοιχα εξωνημένοι δημοσιογράφοι στη διάρκεια της κατοχής 1941-44 για να δημοσιεύουν με αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο την κλοπή της περιουσίας Ελλήνων πολιτών. Αλλά μάλλον όχι, αυτό δεν ισχύει. Γιατί ούτε οι Γερμανοί Ναζί της κατοχικής περιόδου 1091-44, δεν είχαν φτάσει σε τέτοιες ακρότητες.

 

 

 πηγή