15 Ιουλίου 2018

«Εταιρεία των αδερφών Τσίπρα ρύθμισε δάνειο 250.000 ευρώ σε δόσεις των 300 ευρώ»


«Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά" η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα "πέτυχε" το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή σημερινό σχετικό δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά».

«Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ», τονίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε».

pronews

«Σφαγή» Μαξίμου - ΝΔ για τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα


Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", το οποίο θέλει τα αδέρφια του πρωθυπουργού να "πετυχαίνουν" ευνοϊκότατη ρύθμιση δανείου της κατασκευαστικής εταιρείας τους. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε το Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει γιατί ο αδερφός του, Δημήτρης Τσίπρας, δικάστηκε για καταβολή πλαστής φορολογικής ενημερότητας. Για λάσπη κατά παραγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο το Μαξίμου.

Για σκανδαλώδη ρύθμιση του δανείου της κατασκευαστικής εταιρείας Δίοδος, ιδιοκτησίας των αδερφιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2016 ο Δημήτρης και η Ζανέτ Τσίπρα, πέτυχαν τη ρύθμιση δανείου ύψους 243.544 με μηνιαία δόση που φτάνει μόλις τα 300 ευρώ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να αποσαφηνίσει αν η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με αυτήν, που το 2012 επιχείρησε να λάβει δημόσιο έργο, υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

"Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά” η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα "πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ.

Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα;

Θα επανέλθουμε".

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας βλέπει ως "αυτουργό" πίσω από το δημοσίευμα των "Παραπολιτικών η Κουμουνδούρου. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος για "λάσπη με παραγγελία Μητσοτάκη", ενώ τονίζει ότι "η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα".

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας να εξηγήσει γιατί ο αδερφός του δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία επανήρθε καλώντας τους συνεργάτες του πρωθυπουργού αντί να συντάσσουν ανακοινώσεις λάσπης, να τον πείσουν να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδερφός του Δημήτρης Τσίπρας, δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας. Μάλιστα, όπως διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Δ. Τσίπρας δεν εξέτισε την ποινή του κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

"Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ας τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει.

Θα επανέλθουμε".

Μαξίμου: Η ΝΔ να παρουσιάσει στοιχεία, ειδάλλως συκοφαντεί

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με νεώτερη ανακοίνωση του καλεί τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει στοιχεία για την καταδίκη του Δημήτρη Τσίπρα, ειδάλλως συκοφαντεί τον αδερφό του πρωθυπουργού. Μάλιστα το Μαξίμου προειδοποιεί ότι "όσο επανέρχεστε τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

"Ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος. Επειδή δεν τολμά να φανερώσει ποιος χρηματοδότησε τη σύζυγό του, ούτε απαντά γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες, επιδίδεται σε έναν φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του Πρωθυπουργού.

Η ΝΔ, όμως, σε αντίθεση με τις εφημερίδες του συνεταίρου του αρχηγού της, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ρυπαρό έντυπο, που το εκδίδουν άνθρωποι του υποκόσμου.

Την καλούμε, λοιπόν, να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του Πρωθυπουργού.

Ειδάλλως, εκτός από κοινοί συκοφάντες, θα είναι και υπόλογοι κατά το νόμο.

ΥΓ. Να επανέλθετε. Όσο επανέρχεστε τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί".

Παραπολιτικά: Λάσπη στον ανεμιστήρα απ’ το Μαξίμου

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η εφημερίδα "Παραπολιτικά", με την οποία τον κατηγορεί για χρήση των "γνωστών γκαιμπελικών μεθόδων": "Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εντολή των ημιυπόγειων (σύμφωνα με τον κύριο Καρτερό) του Μαξίμου, αντί απαντήσεων στις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για τη χαριστική ρύθμιση δανείου της τεχνικής εταιρείας της οικογένειας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιλέγει τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους και απαντά με το γνωστό χυδαίο ύφος, εκτοξεύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα.

Όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα: "Για άλλη μια φορά το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη για τις άθλιες συκοφαντίες τους. Μάλιστα φθάνουν στο έσχατο σημείο εκβιασμού και εκφοβισμού της εφημερίδας, προαναγγέλλοντας διώξεις μέσα από την ανακοίνωση του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι είμαστε διαρκώς στόχος πολιτικής δίωξης από μια καθεστωτική κυβέρνηση που δεν δέχεται καμία φωνή κριτικής".

Η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: "Η Τράπεζα ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων".

Πηγή:capital.gr

3 σχόλια:


  1. Πάρτε το δάνειό σας σε ένα κατ 'αποκοπή ποσό στο μπροστινό μέρος, με σταθερό επιτόκιο και πληρωμή για τη διάρκεια του δανείου. περισσότερες πληροφορίες

    Hangout / Whatsapp : +1 (443) 45933-9

    E-mail : Atlasloanfirm@outlook.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σας


    Ψάχνετε για ένα επείγον δάνειο; Έχω καλά νέα για εσάς! Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 1000 έως $ 50 εκατομμύρια με επιτόκιο 2% ετησίως.
    Προσφέρουμε δάνεια για επιχειρηματική ανάπτυξη, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κλπ,

    Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί.

      Εάν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

    Email: easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +14062845321


    Χαιρετισμοί
    Ντέρεκ Ντάγκλας
    easyloanfirm2020@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή