10 Απριλίου 2019

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ: «Οι Έλληνες είναι τεχνητό έθνος – Είναι παιδιά των Οθωμανών» – Βίντεο-ντοκουμέντο



Σοβαρότατα ερωτήματα προκαλεί η επιλογή από τη ΝΔ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη.
Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος έχει σε ομιλίες του έχει αναπτύξει εξωφρενικές θέσεις για τον ελληνισμό όπως ότι οι «Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών» ή ότι οι «Έλληνες είναι ένα τεχνητό έθνος». 
Σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό», ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είμαστε διάδοχοι των Οθωμανών»
«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!
»Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων “ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του” … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!».
«Η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, ελληνοποιήθηκε» »Το 1912 η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική… Ο ελληνικός στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία, υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία. Πιο ελληνική ήταν η Σμύρνη από την Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε ποιος πληθυσμός ήταν πλειοψηφών… Έξω από την Θεσσαλονίκη υπήρχαν νησίδες ελληνοφωνίας αλλά μέχρι εκεί…
Έγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε, μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί να κινήσει.
Εκεί που τα έχει καταφέρει το ελληνικό κράτος, δεν είναι η οικονομία και άλλα, είναι η ελληνοποίηση των πληθυσμών».
Είχε αναφερθεί όμως και στο θέμα των συντάξεων:
«Όσοι είναι άνω των 80 ετών είναι κοστοβόροι»
«Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον…
Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά…».

Τι απαντά ο ίδιος για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Συστηματική διαστρέβλωση των λεγομένων μου.»
«Η εθνική συνείδηση και το πατριωτικό μου φρόνημα είναι καταγεγραμμένα στον καθημερινό δημόσιο λόγο μου και στα πανεπιστημιακά έδρανα, συγγράμματα και ευρύτερες παρεμβάσεις μου.
Δεν μπορεί να κριθεί από έντυπα, που, με τη μέθοδο της συστηματικής διαστρέβλωσης, εκτελούν πολιτικά συμβόλαια εξόντωσης στελεχών και προσώπων της ΝΔ.
Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από όσους διαπιστωμένα έχουν μετατρέψει τον δημοσιογραφικό λόγο σε έκφραση λασπολογίας και φίμωσης πολιτικών προσώπων.
Συνεχίζω, όπως έχω υποχρέωση, πιο αποφασιστικά και αταλάντευτος την προσπάθεια μου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στην πατρίδα μας.
Η δε συμμετοχή μου στη μάχη των ευρω-εκλογών συνδέεται με την υπεράσπιση μιας ευημερούσας και ισότιμης Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τους αδύναμους και υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.
Καθένας μπορεί να βρει τα γραπτά μου έντυπα και, μαζί με τα βίντεο των ομιλιών μου, στο διαδίκτυο.
Δημήτρης Καιρίδης
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Νέα Δημοκρατία». ΠΗΓΗ
Δείτε όλη την ομιλία του:
  1. Εν τω μεταξύ έχει αποδειχτεί ΚΑΙ γενετικά από Έλληνες αλλά και από ξένους επιστήμονες(νομίζω Ελβετούς).

  2. Ιταλός, ο Καβάλι Σφόρτσα και ο μαθητής του ο Σάϊκ. Είμαστε ο ίδιος λαός χιλιάδες χρονιά τώρα. Απλά ο Καιρίδης είναι άλλος ένας ημιμαθής εθνομηδενιστής, που παριστάνει τον επαΐοντα.

    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
  3. Απάντηση στο χρήστη
    Ρε παιδιά μήπως είναι γκέη; Ο Τζέησον Αντιγόνη Δούσης πιο άντρας μου κάνει.

  4. αυτο σκεφτηκα κι εγω μολις ειδα το βιντεο ξεκωλιαρης ειναι

  5. Γιατρομανωλάκης νούμερο 2

    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
    1. Νέα συζήτηση
  6. πριν από 5 ώρες
    Απάντηση στο χρήστη
    Τωρα κατάλαβα γιατί η ΝΔ βαλε υποψήφιο ευρωβουλευτη τον Καιριδη Συνεργάτης onalert & newsit Της καραμανλικης σκεψης Ποντιος εκ Μακεδονιας Και Πανεπιστημιακος με μελετες στην επταετια κ τν αγαπημενη του Ευρωπαικη Ενωση που μας εφερε χρεος, φτωχια κ ξενιτιά Ετσι εξηγούνται ολα

  7. ΞΕΧΑΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ....ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΝΑΝΑ..ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΑΥΝΑΝΑΣ

  8. πριν από 5 ώρες
    Δεν το έγραψε ο δημοσιογραφος παλιότερα Αν εχει τα γκια κανενας τωρα μπορει .... Πάντως ειναι αυτοι οι Πανεπιστημιακοι στην Ελλάδα ... Ενας και ενας Να γιατί δεν θελουν αυτοί πρώτοι απο ολους τα ιδιωτικά πανεπιστήμια !

  9. ΧΕΣΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΕ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΤΟ ΚΟΠΡΟΔΙΠΟΔΟ Ο ΕΥΡΩΑΥΝΑΝΑΣ

    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
  10. Απάντηση στους χρήστες
    Τι πουστάρα είναι αυτή πάλι;

  11. Μια που μας λέει τουρκόσπορους.. ψόφο

  12. πριν από 10 ώρες
    Το νέο trend τωρα ειναι η ΝΔ που έχει πάθει ΣΥΡΙΖΑ. Βάζει αδερφές να αμφισβητούν την ιστορία μας και να μας λένε μια τεχνητό κράτος όπως τους Σκοπιανούς,την άλλη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων και τέλος ότι είμαστε παιδια των Οθωμανών. Ότι ακριβώς υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ

  13. Έπαθε ΣΥΡΙΖΑ! Κλάμααααα! Η χειρότερη κυβέρνηση έβερ με την πιο μέτρια αντιπολίτευση έβερ.



    1. Ολοκλήρωση συζήτησης
  14. Απάντηση στο χρήστη
    Άλλο ένα (((φρούτο))) της χαζαρομογγολικής κιναιδουβουλευτικής μπασταρδοκρατίας.. στο πλευρό του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Μητσοτάκη.. ζητά την ψήφο σου για να εκλεγεί (+20.000€/μήνα ο μισθός στο ευρωκοινοβούλιο).. σκίζεται για να μας "σώσει"..
  15. Απάντηση στους χρήστες
    Τι λέει ρε ο πούστης, έχει ξεράσει τα άντερά του σε αυτή την ομιλία. Έχει ξεφτιλίσει τελείως Ελλάδα & Έλληνες. Ντροπή στη ΝΔ που τον έβαλε υποψήφιο ευρωβουλευτή. Πάρτε και αυτό:
  16. πριν από 14 ώρες
    Απάντηση στο χρήστη
    Επειδή πηδηχτηκε η μάνα του νομίζει πως όλες το ίδιο έκαναν. ..
  17. Απάντηση στο χρήστη
    Κ οι τούρκοι παιδιά βιασμένων Ελληνίδων...σημασία έχει η συνείδηση κ.Καιρίδη...εσύ τί συνείδηση έχεις? Αμερικανική? Εμείς έχουμε συνείδηση Ελληνική κ νιώθουμε ότι χρωστάμε στον Κολοκοτρώνη που μας έδωσε ελεύθερο έδαφος να πατάμε...

    1. 1 ακόμη απάντηση
  18. Απάντηση στο χρήστη
    οι ελληνες ρε χαμενε εχουν ιστορια απο το 40000πχ τι ξερεις εσυ απο ελλαδα εαν εσυ εισαι παιδι Οθωμανων απλα δεν εισαι ελληνας ΑΡΑ: βουλωσε το κ πες στα αφεντικα σου οποια ειναι κ σε εχουν βαλει να προσβαλλεις τους ελληνεςΟΤΙ οι ελληνες εχουν ιστορια και καταγωγη χαμενα τομαρια.
  19. Απάντηση στο χρήστη
    Άντε μωρή intellectual πουστρα
  20. Απάντηση στο χρήστη
    ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ...ΔΙΑΒΑΖΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ
  21. Απάντηση στο χρήστη
    Καλά κάνει και το λέει, για να ξέρουμε και εμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ στις Ευρωεκλογές, να ψηφίσουμε ξεκάθαρα και απόλυτα μόνο..... Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ!!!!!!!!!!!
  22. Απάντηση στο χρήστη
    σχετικά ,εάν έλεγε σε άλλη χώρα ,αυτές της μαλακίες που λέει εδώ στην Ελλάδα, τώρα θα έπεφτε νεκρός.
  23. Απάντηση στο χρήστη
    ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ, ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου