13 Απριλίου 2019

Καστοριά: Το σπίτι που σκότωσαν το Παύλο Μελά επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και δεν επισκέφτηκε το σπίτι του πραγματικού ήρωα Καπετάν Κώττα



Στο χωρίο Μελάς, στο σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή  Παύλος Μελάς  επίσκεφτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη Μαρία Αντωνίου και μέλη της ΝΟΔΕ Καστοριάς. 

Αν και η απόσταση είναι μικρή  μέχρι το σπίτι (και σήμερα μουσείο) του πραγματικού ήρωα πρωτοπόρου του Μακεδονικού Αγώνα Καπεταν Κώττα  (είναι μόλις 10 χιλ.) δεν το επισκέφτηκε συμβάλλοντας και αυτός στη προσπάθεια που γίνεται χρόνια τώρα να μην βγαίνει στην επιφανεια της ιστορίας ο πραγματικός ήρωας οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνα ο οποίος  είχε υπο την αρχηγία του 900 παλικάρια, όλοι γηγενείς της Μακεδονίας . Είναι βέβαιο οτι ο Αδωνις Γεωργιάδης ούτε ως πωλητής βιβλίων είχε πιάσει στα χέρια του τα βιβλία για τον Καπετάν Κώττα.
 
Ο Παυλος Μελλάς σκοτώθηκε,  νύχτα στη βεράντα,   στο σπίτι αυτό   που επισκέφτηκε ο Α.Γεωργιάδης υπο συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη και σήμερα, και πάντως όχι σε μάχη πολέμου. Ο Καπετάν Κώττας απηγχονίστει στο Μοναστήρι των Σκοπίων το 1905 μετα απο πολύωρη καταδίωξη και σύλληψη.    
.

,
Αυτό είναι το σπίτι μουσείο του Καπεταν Κώττα (Κω(σ)τας Χρήστου) Φωτο αρχείου. Απο επίσκεψη σχολείου του Αργους Ορεστικού Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου