06 Ιουνίου 2019

Εκλογές 2019: Η θεωρία της καμένης γης - Μύθος ή πραγματικότητα;



Εκλογές 2019: Η θεωρία της καμένης γης - Μύθος ή πραγματικότητα;
Η συζήτηση περί οικονομίας και δημοσιονομικών στόχων γεννά πολλά ερωτήματα για το αν κάποιοι επιδιώκουν να αναδείξουν στην επιφάνεια τη γνωστή από το παρελθόν θεωρία της καμένης γης - Υπάρχει δημοσιονομική εκτροπή ή όλα βαίνουν καλώς; Ποιος λέει αλήθεια; 
Πρακτικά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι για 9ο συνεχές τρίμηνο η οικονομία σημειώνει ανάπτυξη και την ώρα που το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 προβλέπεται, παρά την επιβράδυνση του πρώτου τριμήνου του έτους ότι θα κλείσει στο 4,1%, όπως είχε αρχικά υπολογιστεί. Η αντιπολίτευση έχει διαφορετική εικόνα και εμφανίζει συνθήκες κατάρρευσης και χάους.

Σε αρκετούς βεβαίως υπάρχει προβληματισμός αν κάποιοι επιθυμούν να στρωθεί το έδαφος για τη ΝΔ το οποίο θα κινείται στη λογική «παραλάβαμε χάος και καμένη γη».

Κάτι αντίστοιχο με τον ΓΑΠ που πριν από τις εκλογές έλεγε «λεφτά υπάρχου» και μετά τις εκλογές έλεγε ότι παρέλαβε καμένη γη.

Υπάρχει η αλήθεια είναι μια αναντιστοιχία στις δημόσιες δηλώσεις πολλών παραγόντων.
Θυμίζουμε ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ την επομένη των ευρωπαϊκών εκλογών έσπευσαν να πουν πως η οικονομία πηγαίνει καλά και οι αγορές πανηγυρίζουν διότι προεξοφλούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

Αφού πέρασαν ολίγες ημέρες μετά την Ευρωκάλπη, τα ίδια στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για εκτροχιασμό της οικονομίας και δημοσιονομικά κενά, υιοθετώντας και την έκθεση της Κομισόν.
Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει;
Υπάρχει ή όχι εκτροχιασμός;

Στο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, είναι στα κάγκελα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και λένε ότι ο λόγος που η ΝΔ επιμένει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δεν είναι άλλος, από το ότι προσπαθεί να στρώσει το έδαφος, προκειμένου εάν βγει κυβέρνηση, να έχει άλλοθι για να προχωρήσει στο πρόγραμμά της που βασίζεται σε βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση του κοινωνικού κράτος (δημόσια Υγεία, επιδόματα, Δημόσια Παιδεία κλπ).

Τον κίνδυνο αυτόν επεσήμανε εμμέσως πλην σαφώς και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η στάση της ΝΔ που ουδέποτε δεσμεύθηκε για τη διατήρηση των μέτρων ελάφρυνσης, κλείνοντας το μάτι για ακύρωσή τους, άνοιξαν την όρεξη σε ακραίους να αμφισβητήσουν τόσο τα μέτρα ελάφρυνσης όσο και συνολικά την πορεία ανάπτυξης με παράλληλη κοινωνική στήριξη.



 newsbomb
Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου