05 Ιουνίου 2019

Πρώτη νίκη για τους γουναράδες - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Τζόνσον αναθεωρεί την πρόταση νόμου Featured


Πρώτη νίκη για τους γουναράδες - Ο Τζόνσον αναθεωρεί την πρόταση νόμου
Δημήτρης Φιλιππίδης




Σε αναπροσαρμογή του νομοσχεδίου για απαγόρευση της πώλησης νέων προϊόντων γούνας στη Νέα Υόρκη προχωρά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εισηγητής, Κόρεϊ Τζόνσον, μετά τις μαζικές αντιδράσεις που εισέπραξε από εργαζόμενους και μειονότητες, κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, πριν από δυο εβδομάδες.
Ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι δεν περίμενε πως θα συναντούσε ανάλογες αντιδράσεις, τονίζοντας πως η μαζική παρουσία των εργαζομένων, αλλά και μειονοτήτων που θεωρούν την γούνα ως κομμάτι της θρησκευτικής κουλτούρας τους, όπως οι Αφροαμερικανοί, τον κάνει να αναθεωρήσει και να επανέλθει σύντομα με νέα πρόταση.

Μεταξύ των αλλαγών, ο Τζόνσον τόνισε ότι θα επιδιώξει να δώσει περισσότερο χρόνο για την κατάρτιση και επαγγελματική απορρόφηση των εργαζόμενων, τονίζοντας πως "με τον ίδιο τρόπο που δεν θέλουμε να είμαστε σαδιστές απέναντι στα ζώα, πρέπει να είμαστε και ανθρώπινοι απέναντι στους συνανθρώπους μας".
Το κατά πόσον η αναδίπλωση αυτή του εισηγητή του νομοσχεδίου - που έχει τις ευλογίες της PETA - θα σημάνει ολική ανατροπή των δεδομένων, θα το δείξει ο χρόνος.  Σε κάθε περίπτωση βέβαια, πρόκειται για μια πρώτη νίκη των γουναράδων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ομογενών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου