06 Αυγούστου 2019

Γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα φράουλα





Γρήγορο, εύκολο, ελαφρύ και δροσερό γλυκό!




Υλικά

  1. 500 ml φυτική κρέμα
  2. 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  3. 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  4. 1 σφηνάκι κονιάκ
  5. 3 πακέτα μπισκότα
  6. Παραδοσιακή μαρμελάδα φράουλα "Bioflorina"

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα!
  3. Στρώνουμε σε ένα δίσκο 30 x 20 εκ. λίγη από τη σαντιγί για να είναι σταθερά τα μπισκότα. Φτιάχνουμε μια στρώση μπισκότα, μια στρώση σαντιγί εναλλάξ μέχρι να γίνουν 3 στρώσεις μπισκότο, τελειώνοντας με την κρέμα. Πασπατεύουμε με την κρέμα και στα πλαϊνά του γλυκού.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα.
  5. Σερβίρουμε το κομμάτι γλυκού περιχύνοντάς το με μαρμελάδα φράουλα ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου