18 Οκτωβρίου 2019

Ο βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ δεν έκανε καμιά αναφορά για τη μεταφορά των 20.0000 μεταναστών και αν μέρος αυτών θα έρθουν στον νομό Καστοριάς



 Του Μανώλη Μάνου

Δεν είδαμε, δεν ακούσαμε καμιά δήλωση, η έστω απλή  αναφορά του βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ Ζήση Τζηκαλάγια,  για το θέμα της επικείμενης μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και αν συμμετείχε στη σύσκεψη με τον υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Συμφώνησε με τις "εντολές" του υπουργού να μεταφερθούν 20.000 λαθρομετανάστες ; μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως σωστά τους αποκάλεσε ο ίδιος σε δηλώσεις του  πρόσφατα.

Η πόλη και ο νομός Καστοριάς με την "δίκαιη"  ανακατανομή που "υποσχέθηκε"  ο υπουργός Εσωτ./Δταξεως  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Για την Καστοριά και την Δυτική Μακεδονία η έλευση άλλων λαθρομεταναστών προσφύγων θα είναι ο " τελευταίος ασπασμός σε οικονομικό ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας πρέπει να δώσει απαντήσεις στο θέμα αυτό που προβληματίζει τους πολίτες μιας   περιοχής  με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, και οικονομικής ανέχειας, η οποία ερημώνει έτη περαιτέρω,  μιας πόλεως που ήδη έχει αδειάσει από τον πληθυσμό της τα δυο τελευταία χρόνια.

Οι ήδη διαμένοντες σε ξενοδοχεία, οι οποίοι πρέπει να είναι συνολικά πάνω από 400 άτομα, έχουν αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου με διάφορα αρνητικά περιστατικά πού έχουν συμβεί σε λίγους μόλις μήνες.

Τα "ασυνόδευτα" παιδιά που θα φοιτήσουν σε σχολεία της Καστοριάς παρά τις αρνήσεις των τοπικών κοινωνιών με ψηφίσματα τους, είναι κοντά στα 200 μέχρι σήμερα.

Είναι βέβαιο ότι καμιά αποσυμφόρηση στα νησιά δεν θα επιτευχεί και δεν θα   κρατήσει για πάνω από δυο μήνες,γιατί απλά τα νησιά  θα ξαναγεμίσουν παράνομους  μετανάστες, και αυτοί που θα έρθουν στην ενδοχώρα θα μείνουν ως μόνιμοι εποικιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου