20 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Εκατοντάδες "μετανάστες" περνούν καθημερινά τον ποταμό Έβρο με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς και την κατάσταση να γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.


Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο - Οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν (video)

55% των Κυπρίων θεωρούν τα μέτρα ενσωμάτωσης μεταναστών απαραίτητη επένδυση

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο - Οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν (video)

20-10-2019
Εκατοντάδες μετανάστες περνούν καθημερινά τον ποταμό Έβρο με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς και την κατάσταση να γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.

Σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά αλλά και την Ορεστιάδα, από τη Νέα Βύσσα, το Χειμώνιο, το Θούριο, το Σοφικό, το Πύθιο, το Πραγγί, βλέπει κανείς μέσα σε αυτά ή στους αγροτικούς και τους επαρχιακούς δρόμους, ανθρώπους κάθε ηλικίας, φανερά ταλαιπωρημένους να περπατούν με τα πόδια, κουβαλώντας αρκετοί και μικρά παιδιά στην αγκαλιά ή υποβοηθώντας μεγαλύτερους σε ηλικία.

Αναγνώστης του e-evros.gr έστειλε το παρακάτω video και αναφέρει:
"Σας στέλνω ένα βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο Μεγάλο Δέρειο. Περιμετρικά του χωριού και σε απόσταση 300 μέτρων αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 καταυλισμοί των 50 έως και 80 λαθραίων ατόμων στον κάθε καταυλισμό που σιτίζονται από τα 2 σούπερ μάρκετ (τρόφιμα – καζάνια μαγειρέματος, κατσαρόλες...-είδη υγιεινής – ρουχισμός κλπ) του χωριού, περιμένοντας για αρκετό διάστημα τη νύχτα που διακινητές θα τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Καθημερινά από το Μεγάλο Δέρειο , το χωριό Σιδηροχώρι και το χωριό Γέρικο διακινούνται πάνω από 150 άτομα.
Ευχαριστώ και παρακαλώ να δημοσιευτεί στο σάιτ σας η κατάσταση αι ο φόβος που βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτά τα χωριά". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου