06 Δεκεμβρίου 2019

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης, ενώ της Τουρκίας πίνει καφέ στο Κολωνάκι…


τουρκος_πρεσβης




Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης: Έχει 72 ώρες να αποχωρήσει, «persona non grata» από το ΥΠΕΞ

Ο πρέσβης της Λιβύης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι απελάθηκε και πως είναι persona non grata. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας του είχε εκφράσει τις προηγούμενες μέρες την ενόχλησή του.

Ο Λίβυος πρέσβης βρέθηκε το υπουργείο Εξωτερικών όπου του ανακοίνώθηκε επίσημα ότι είναι persona non grata και στη συνέχεια του δόθηκε προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα.
Δένδιας: Η απέλαση δεν σημαίνει διακοπή διπλωματικών σχέσεων
​«Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει, δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε επικοινωνήσει τις προηγούμενες μέρες μαζί του, εκφράζοντάς του την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τη Συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης.
Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης έφτασε στην Αθήνα ωστόσο το κείμενο δεν δόθηκε από λιβυκή πηγή και έτσι η Αθήνα θα τηρήσει την προειδοποίησή της και θα καλέσει τον πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών για να τον απελάσει.
«Λάβαμε το κείμενο του μνημονίου από άλλες πηγές, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα, δεν έχει αλλάξει, υπάρχει τελεσίγραφο» επιβεβαίωσε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στο Sputnik την Πέμπτη.
«Αργά ή γρήγορα, η γείτων θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι ενέργειές της δεν έχουν νομική βάση και άρα κανένα αποτέλεσμα» σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος, σχολιάζοντας την κύρωση της συμφωνίας από την τουρκική εθνοσυνέλευση, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Το «Μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης είναι παντελώς ανυπόστατο θεσμικώς»
Κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο δεν έχει το «λεγόμενο μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Αλεξανδρούπολη, όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 υ της Αθήνας με τον χαρακτήρα τους και τον κόσμο τους. Ποια διαλέγουμε;


Πράσινο φως από την τουρκική Βουλή
Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης πήρε το βράδυ της Πέμπτης το «πράσινο φως» από την τουρκική βουλή.
Υπενθυμίζεται πως περιλαμβάνει διευθέτηση των θαλασσίων συνόρων στην Μεσόγειο ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε μία περιοχή όπου δεν λείπουν οι εντάσεις το τελευταίο διάστημα.

Η κίνηση της Τουρκίας να θέσει υπό έγκριση τη συμφωνία ήρθε μία ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην οποία σύμφωνα με την ελληνική πλευρά «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε, σε καλό κλίμα».
Sputnik  6/12/2019

Εμείς να παραθέσουμε ένα επίκαιρο σχόλιο….
Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης, ενώ της Τουρκίας πίνει καφέ στο Κολωνάκι...


Φωτό:Fterografos
TOURKIKANEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου