06 Δεκεμβρίου 2019

Πληθαίνουν οι παράνομοι μετανάστες ακόμη και πάνω στην Εγνατία Οδό

ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ


Περπατούν στη λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας, μέσα σε τούνελ, διασχίζουν κάθετα τον αυτοκινητόδρομο αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς
Τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, ακόμη και απώλειας ανθρώπινων ζωών, ελλοχεύει η πρακτική που ακολουθούν πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες διασχίζοντας την Θράκη για να φτάσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες οδηγών
Οι μαρτυρίες των οδηγών που κινούνται στους δρόμους της Θράκης είναι ενδεικτικές αυτής της πρακτικής. Μία τέτοια μαρτυρία έρχεται από την Εγνατία Οδό, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ξάνθης, οπότε οδηγός που έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου είδε πάνω στον αυτοκινητόδρομο να περπατούν δεκάδες μετανάστες. Τουλάχιστον τρεις ομάδες των τεσσάρων έως έξι ατόμων είδε στον δρόμο του ο οδηγός και μετέφερε στον «Χ» την ανησυχία του για τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

«Κινδυνεύει τόσο η δική τους ζωή, όσο και η δική μας, των οδηγών», μας είπε και περιέγραψε τους πρόσφυγες και μετανάστες να περπατούν πάνω στην λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας και από δίπλα τους να περνούν αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες. «Την τελευταία στιγμή μπορεί να διακρίνεις τις ανθρώπινες φιγούρες πάνω στην Εγνατία Οδό, μόλις τα φώτα του οχήματος πέσουν πάνω τους. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις να παρασύρεις κάποιον άνθρωπο. Διασχίζοντας, μάλιστα, την Εγνατία Οδό το βράδυ της Τετάρτης είδα ξαφνικά τέσσερα άτομα να διασχίζουν κάθετα τον δρόμο για να περάσουν στην απέναντι πλευρά, αιφνιδιάστηκα και πάτησα φρένο. Πετάχτηκαν μέσα από ένα χωράφι και τρέχοντας πέρασαν τον αυτοκινητόδρομο», μας περιγράφει οδηγός. Πρόσφυγες και μετανάστες περπατούν ακόμη και μέσα σε τούνελ, όπως μας είπαν.

"Πρόσφυγες" και παράνομοι μετανάστες εικάζεται ότι αφήνονται σε διάφορα σημεία της Θράκης από διακινητές και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την κοντινότερη μεγάλη πόλη, την Θεσσαλονίκη, με τα πόδια.

Εμφανίστηκαν και στο κέντρο της Κομοτηνής
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Χ», παράτυποι μετανάστες εμφανίστηκαν χθες και στην καρδιά της Κομοτηνής. Επρόκειτο για μία ομάδα έξι ατόμων, νεαρών στην ηλικία, οι οποίοι «στάθμευσαν» για λίγο στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μιλούσαν αγγλικά και έμειναν στο πάρκο χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, παρά μόνο έφαγαν ένα καρβέλι ψωμί και συνέχισαν, άγνωστο για πού.


 

 xronos.gr

 

Σχετικά Άρθρα:

Σουφλί: Λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά πριν λίγο σε ποιμνιοστάσιο του χωριού Ρούσσα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου