ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ
Διαφήμιση
500 γραμ. κιμά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ. ρύζι για γεμιστά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. αλεύρι
500 γραμ. ζωμός από τους ντολμάδες
1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο
Εκτέλεση
Για τους λαχανοντολμάδες
Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.
Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ψήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η κρέμα.
Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Διαφήμιση
Κοινοποίησε το !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου