28 Νοεμβρίου 2021

Θεόκλητος Φλώρινας: Όχι δεν έστειλα με δυσμένεια τον πατέρα Αναστάσιο σε μικρό χωριό του νομού ως αρνητή

28-11-2021 12:21π.μ


 Συνέντευξη στον Μανώλη Μάνου

Όλοι θυμούνται  τον παπά Αναστάσιο της Φλώρινας ο οποίος ήταν αξιωματικός στον στρατό, όπως και ο Αυγουστίνος πατέρας του Θεόκλητου, πνευματικός πατέρας ντε, ο οποίος σήκωσε το ανάστημα του επιτρέποντας στους πιστούς να εισέρχονται στον οίκο του Θεού στον Άγιο Γεώργιο την κεντρική εκκλησία της Φλώρινας.

Μέχρι που αυτό το πληροφορήθηκε ο γνωστός συστημικός δημοσιογράφος "επιστήμονας της παπαγαλίας" παπαγάλος Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος έβγαλε αμέσως στον τηλεοπτικό αέρα τον μητροπολίτη Φλώρινας και του έθεσε ερωτήματα όπως << πως είναι δυνατόν να επιτρέπεις σε  έναν ιερέας σου  να δέχεται την είσοδο στην εκκλησία πιστούς που δεν φοράν μάσκα, η να απαγορεύει σε αυτούς να  φορούν μάσκα ; >>.

Μετά από αυτήν την συνέντευξη ο καλός Ιερέας της Φλώρινας τιμωρήθηκε με αργία κάποιων εβδομάδων ; και λίγο μετά μετατέθηκε σε χωριό απόκεντρο και μικρό της Φλώρινας αφού εδέχθη  σφοδρή επίπληξη από τον 90χρονο Θεόκλητο.

Να σημειώσουμε ο,τι ο ιερέας είναι πατέρας πέντε παιδιών.

Μιλήσαμε με τον μητροπολίτη Φλώρινας ο οποίος ήταν ευγενικά πρόθυμος και απάντησε σε σκληρές ερωτήσεις για το θέμα, και ο οποίος μας είπε: 

<< Δεν τον έδιωξα για τον λόγο αυτόν  στο χωρίο Υδρούσα  που τον έστειλα, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από εκκλησιασμό και εκεί, και χρειάζονται παπά >>

<<Δεν έχει σχέση με τον κ. Νίκο Ευαγγελάτο δεν με πίεσε κανείς έτυχε να συμπίπτει χρονικά η μετάθεση του παπά μου στο χωριό αυτό >>.

<< Ναι πιστεύω υπάρχει πανδημία, δεν είναι απλή επιδημία, έχουν πεθάνει πέντε ιερείς στην Φλώρινα με κορωνοϊό >>

Εντάξει  όντως είχαν και άλλες ασθένειες πριν την προσβολή τους με τον covid- 19, καρκίνο, νευρά, ναι.

Ναι οι περισσότεροι πολίτες- πιστοί της Φλώρινας δεν φορούν μάσκα στις εκκλησίες, τι να κάνουμε;

Αναφερθήκαμε και σε άλλα θέματα, όπως για τον μακαριστό μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ  (ο οποίος ήταν τοποτηρητής κατά την ενθρόνιση του), στην συνέντευξη αυτή με τον μητροπολίτη Φλώρινας, και αυτή έκλεισε αφού τον ευχαριστήσαμε θερμά.

Τα συμπεράσματα δικά σας !!



Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου