07 Δεκεμβρίου 2021

Η απάντηση του προέδρου του Σωματείου λαϊκής Αγοράς για το τι ακριβώς κάνει στην λαϊκή Καστοριάς ο σεκιουριτάς ; που έβαλαν

7-12-2021 10:24 μ.μ

 

Είναι η δεύτερη φορά που ασχολούμαστε δημοσιογραφικά με την παρουσία του σεκιούριτι την παρουσία του σε δημόσιο χώρο να ασκεί έλεγχο μετά από πολλές καταγγελίες στην εφημερίδα μας. 

Έλεγχο άλλες φορές ενεργητικό με παρατηρήσεις και άλλες φορές παθητικό περιφερόμενος από μπάγκο σε μπάγκο πώλησης της λαϊκής αγοράς της Καστοριάς.


Πολλοί πολίτες έχουν ενοχληθεί αφού αυτό λαμβάνει χώρα πολλούς μήνες τώρα σε χώρο όχι μόνο της λαϊκής αλλά σε κεντρικό δημόσιο χώρο.

Το ελάχιστο είναι να έχουν τον φόβο οι πολίτες ο,τι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα κατά την αγορά του προϊόντων της λαϊκής από μη δημόσια υπηρεσία όπως η αστυνομία και μη κρατικό όργανο.

 Όμως έχουν σημειωθεί και αρκετές διενέξεις, μεταξύ του ιδιωτικού φύλακα και των αγοραστών της λαϊκής.

 Απευθυνθήκαμε στο Δήμο Καστοριάς προκειμένου να βρούμε πoιός τοποθέτησε την εταιρεία σεκιούριτι, η οποία να τονίσουμε δεν έχει έδρα στην Καστοριά, αλλά αποδείχτηκε τελικά ο,τι απευθυνθήκαμε σε ώτα μη ακουόντων.

 Συναντήσαμε τον πρόεδρο του Σωματείου λαϊκής αγοράς Καστοριάς και του θέσαμε τα ερωτήματα : Τι ακριβώς κάνει ο ιδιωτικός φύλακας σε δημόσιο χώρο;  ποιος τον τοποθέτησε ; ποίος πληρώνει τα χρήματα για την αμοιβή του;

Η απαντήσεις του προέδρου κ. Σάββα Κοτανίδη ήταν οι παρακάτω:

 Εμείς τον βάλαμε το Σωματείο γιατί έρχονται γύφτοι και πουλάνε κρεμμύδια.

 Παίρνει σαν αμοιβή 1,5 ευρώ από τον κάθε μικροπωλητή (60Χ1.50= 90 ευρώ κάθε ημέρα )

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Σωματείου Μ\Λ Καστοριάς, αν η δουλειά του είναι να βλέπει  και να ενημερώνει αν έρχεται  η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της Α.Α.Δ.Ε   και να δίνει "σύρμα " Αν θεωρεί ο,τι ένας σεκιουριτάς μπορεί στον δημόσιο χώρο της λαϊκής να κάνει την δουλειά της Αστυνομίας, και της Τροχαίας.

Και απάντηση στο ερώτημα δεν πήραμε.

Από τα ρεπορτάζ προκύπτει ο,τι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έλαβαν τα μέτρα τους, τα προβλεπόμενα από τους νόμους..Υπάρχουν διαπλεκόμενα που εμποδίζουν την εφαρμογή ελέγχων νομιμότητας ;

Ο Σάββας Κοτανίδης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό της υποψηφίας δημάρχου Κατερίνας Σπύρου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 46% αποχής- χωρίς να εκλεγεί..

Η λαϊκή Καστοριάς λειτουργεί κάθε Τετάρτη, με τον γνωστό τρόπο  τα τελευταία χρόνια της " κορονοαπάτης," με συνέπεια να είναι διασκορπισμένη σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως της Καστοριάς, με λιγότερους πωλητές και με τιμές προϊόντων απλησίαστες.



Για καταγγελίες email : fyllokaiftero@gmail.com      

Τηλέφωνο: 6978276141

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

 

Χορηγοί


 






Διαδώστε την ιστοσελίδα σας!!!

 





Χορηγοί






   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου