13 Ιανουαρίου 2022

Ρεκόρ πληθωρισμού 12 ετών ανακοινώσε η ΕΛΣΤΑΤ – έρχεται ντόμινο ανατιμήσεων




 

 13-1-2022 11:45μμ

του Μανώλη Μάνου

Σήμερα το μεσημέρι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου και διαμορφώθηκε στα 5,2%, επίπεδα που έχει να δει από τον Ιανουάριο του 2010, όταν και ήταν επίσης 5,2%.

 Διατροφή καύσιμα και ενέργεια πρωταγωνιστούν και πάλι στην άνοδο του πληθωρισμού. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, καύσιμα, ελαιόλαδο, αρνί – κατσίκι σέρνουν τον χορό.

Στο οικονομικό επιτελείο εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως εκτός από μία ζοφερή κατάσταση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ενδοκυβερνητικές ανικανότητες . Η δημιουργία προσδοκιών για μείωση του ΦΠΑ σε κάποια είδη διατροφής και η γρήγορη διάψευση αυτών, μόνο καλό δεν κάνουν την παρούσα στιγμή στην εικόνα της κυβερνώσας παράταξης.

Η άσκηση ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι αφού από την μία πρέπει να δοθεί ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και από την άλλη δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.

Στο οικονομικό επιτελείο προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή. Ήδη έχει ανακοινωθεί ένα πακέτο επιδότησης της διαφοράς σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο που εκτιμάται αποτελεί εμπαιγμός επί της ουσίας των πολιτών, πρόκειται για "ψύχουλα"

Σε απόγνωση ήδη βρισκοναται οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής από τον Νοέμβριο,  αλλά και στην ενέργεια και τα καύσιμα. Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων 12 ετών.
 

 

Ο Κ.Μητσοτάκης θα «βάλει χέρι» στα χρήματα των Ελλήνων; - Σενάρια για «ποινή» στις καταθέσεις ανεμβολιάστων και "ληγμένων" εμβολιασμών.

 Προσεχές άρθρο: 

Χορηγοί



   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου