14 Μαρτίου 2022

Κ.Μητσοτάκης σε Β.Ζελένσκι: «Σε στηρίζω απόλυτα» – Θα του στείλει και τους S-300; – Έκανε εχθρό μας την φίλη ορθοδοξη χώρα Ρωσία


Κ.Μητσοτάκης σε Β.Ζελένσκι: «Σε στηρίζω απόλυτα» – Θα του στείλει και τους S-300; – Έκανε εχθρό μας την Ρωσία

Νέα επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας.

Επίσης συζητήθηκε η δραματική κατάσταση στις περιοχές που διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Ο πρωθυπουργός εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Έλληνα Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ΕΕ έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας.

Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις.


H Mόσχα έχει απαντήσει στον Κ.Μητσοτάκη ότι «Όλα καταγράφονται»…

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου