10 Απριλίου 2022

Καστοριά- Πατήρ Αναστάσιος :¨Εχω αρκετούς που δεν παίρνουν 1 ευρώ τον μήνα να βοηθήσω. 'Αρα αυτός που παίρνει 400 είναι πλούσιος !

 

ιερός ναός των Αγίων Πάντων
στην Καστοριά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναστάσιος Σεμερτζίδης εφημέριος της πλούσιας εκκλησίας των Αγίων Πάντων Καστοριάς, (ο εξ αριστερών στην φωτογραφία) : ¨Εχω αρκετούς που δεν παίρνουν 1 ευρώ τον μήνα να βοηθήσω. 'Αρα αυτός που παίρνει 400 ευρώ,  είναι πλούσιος!!>>   μας είπε σε μια διαδικτυακή συνομιλία που είχε με φτωχή και κατάκοιτη 90χρονη στην πόλη της Καστοριάς.   

 ¨Εχω αρκετούς που δεν παίρνουν 1 ευρώ τον μήνα να βοηθήσω. 'Αρα αυτός που παίρνει 400 είναι πλούσιος ! Είπε σε ηλικιωμένη η οποία μοναδικά έσοδα 398 ευρώ και με αυτά πληρώνει ενοίκιο ρεύμα τηλέφωνο για να επικοινωνούν μαζί της τα παιδιά της.

Μετά από πολλά, υποσχέθηκε στον γιό της να δώσει και στην "μανούλα" του"

Δεν υπάρχει κανείς που να μην παίρνει 1 ευρώ τον μήνα, είναι ένας "ωραίος τρόπος" - κόλπο; να μην δίνουν τίποτε οι παπάδες σε κανέναν , και μόνο να τα παίρνουν... εκτός από ολίγα ψίχουλα!!
 

 
Η λέξη κλειδί είναι να λέει ένας παπάς ο,τι όποιος παίρνει 400 ευρώ είναι πλούσιος θυμίζει τον ¨Αδωνις Γεωργιάδη  και  την ΤΡΟΙΚΑ. 
Και ίσως ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΙΣ στην ανθρώπινη υπόσταση από έναν παπά, πέρα από τα ερωτηματικά που προκύπτουν για το μοίρασμα και την τύχη του παγκαριού μιας πλούσιας εκκλησίας όπου βρίσκονται και τα νεκροταφεία της πόλεως της Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου