12 Αυγούστου 2023

Τεράστια έλλειψη φαρμάκων ξανά με την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - Πάνω από 300 σκευάσματα για σοβαρές ασθένειες δεν υπάρχουν στα φαρμακεία - φαρμακοπωλεία

 12-8- 2023  12:45πμ

Newsroom: fyllokaiftero@gmail.com


 

Πάνω από 300 σκευάσματα για σοβαρές ασθένειες δεν υπάρχουν στα φαρμακεία είναι φάρμακα για την καρδιά τα νεφρά και αιματολογικά, κ.α

Περισσότερες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Καστοριά, και την Δυτική Μακεδονία  καθώς δεν υπάρχουν περίπου 300 σκευάσματα για τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την καρδιά, το αναπνευστικό, αλλά και αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη. Αυτό καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

 

Και στην Καστοριά, και την Δυτική Μακεδονία   δεν υπάρχουν περίπου 300 σκευάσματα για τον σακχαρώδη διαβήτη, και κυρίως την υπέρταση, την καρδιά, το αναπνευστικό, αλλά και αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη.

Και οι ελλείψεις φαρμάκων, σύμφωνα με τον ΦΣΘ, μπορεί να γίνουν μεγαλύτερες τις επόμενες εβδομάδες καθώς λόγω Αυγούστου οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές και είναι ορατός ο κίνδυνος τα αποθέματα που υπάρχουν να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

 Στην Καστοριά "κάποιοι" μάλλον προσπαθούν να αποκρύπτουν  τις ελλείψεις φαρμάκων κυρίως κάποιοι  γνωστοί με πολιτική εμπλοκή με την ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου