27 Σεπτεμβρίου 2023

Επώνυμη καταγγελία εναντίον Κορεντσίδη – Τόσκου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς


Χθες Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, κατέθεσα Καταγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, εναντίον 1) του Δημάρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη και επικεφαλή του εκλογικού συνδυασμού ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, 2) του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Πέτρου Τόσκου αλλά και 3) κατά παντός υπευθύνου καθώς αθέμιτα, παράνομα και καταχρηστικά, χρησιμοποιήθηκε υπηρεσιακό όχημα της ΔΕΥΑΚ για προεκλογικούς σκοπούς του συνδυασμού που συμμετέχουν, προσπορίζοντας εύλογα πλεονέκτημα και όφελος για επανεκλογή στις επικείμενες δημοτικές εκλογές έναντι των άλλων υποψήφιων συνδυασμών, παραβαίνοντας τα καθήκοντά που νόμιμα πρέπει να επιτελούνται, λειτουργώντας εις βάρος της ΔΕΥΑΚ, η οποία καταβάλει δαπάνες για την συντήρηση, λειτουργία και κίνηση του οχήματος.


Ακολούθως με αυτή την πράξη που τελέστηκε και κατά παράβαση της ισχύουσας εκλογικής νομοθεσίας του Ν. 3870/2010, σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας και ενάντια στις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών, όσων συμμετέχουν στις εκλογές, στο εξής θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο, ώστε ανάλογα φαινόμενα να μην ξανεπαναληφθούν στο μέλλον. Αφορμή της καταγγελίας που υπέβαλλα ήταν τεμάχιο οπτικοακουστικού υλικού που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης tiktok, σε λογαριασμό που διατηρεί ο νυν Δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης στις 10 Σεπτεμβρίου, ο οποίος εμφανίζεται να οδηγεί υπηρεσιακό όχημα της ΔΕΥΑΚ με αριθμό κυκλοφορίας ΚΤΕ 3260, ανακοινώνοντας δημόσια την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα με την επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Ιεροπηγής, Καλοχωρίου, Κεφαλαρίου και Αποσκέπου, όπου κατά την παρουσία του εκεί συνόδευσαν και μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ. Τραγική ειρωνεία, η δήλωση που έκανε μέσα από το υπηρεσιακό όχημα της ΔΕΥΑΚ λέγοντας ότι «σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία που ξεκινάει εύχομαι έναν καλό αλλά πάν’ απ’ όλα τίμιο αγώνα σε όλους»!

Η καταγγελία που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Καστοριάς με Ε 2023/769 26.9.2023, είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσει και πειθαρχική καταγγελία στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας καθώς και στην Επιτροπή Εκλογικών Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Επισυνάπτω το σώμα της καταγγελίας που υπέβαλλα προς γνώση όλων των δημοτών της Καστοριάς καθώς και των εχόντων έννομο συμφέρον υποψήφιων Δημάρχων και Συμβούλων των εκλογικών συνδυασμών για τον Δήμο Καστοριάς 1) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, 2) ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και 3) ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ.

Καστοριά, 27.9.2023

Ιωάννης Κωνσταντίνος Τσακιρίδης


Εδώ ο σύνδεσμος με το βιντεάκι στο tiktok, που ο Δήμαρχος Καστοριάς ξεκινάει τον προεκλογικό του αγώνα με το υπηρεσιακό όχημα της ΔΕΥΑΚ: https://www.tiktok.com/@giannis…/video/7277086688822693153

 

Δήμος Καστοριάς : Και άλλο δέντρο έπεσε στην παραλία δίπλα σε παιδική χαρά και "κανένας" δήμαρχος δεν έδωσε σημασία

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου