
Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά, ενώ νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα ήλθαν ν’ αποτελειώσει τους οικονομικά πιο αδύναμους καταναλωτές ειδικά του νομού της Καστοριάς της απόλυτης ανεργίας, εκτοξεύοντας περαιτέρω τις τιμές και κρατώντας μισοάδειο έως άδειο το καλάθι τους. Εκτός από το κρέας που για τούς πολλούς είναι απλησίαστο, οι τιμές έχουν εκτιναχθεί και στα ψάρια και μάλιστα ακόμη και σε εκείνα που επέλεγαν οι περισσότεροι, όπως οι σαρδέλες και ο γαύρος.
Κόβουν από όπου μπορούν οι Έλληνες καταναλωτές για να γεμίσουν το τραπέζι τους μετά βίας, με τα στοιχειώδη. Η πολύτιμη πρωτεΐνη, κορυφή της μεσογειακής διατροφής΄και αναγκαία για την υγεία του οργανισμού (Βιταμίνη B12), κοστίζει πλέον ακριβά αφού, σύμφωνα και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάρτιο τα κρέατα αυξήθηκαν κατά 9.5%, τα ψάρια κατά 8,4% και τα γαλακτοκομικά και αβγά κατά 3,8%.
Σοκάρουν οι τιμές στα θαλασσινά Ειδικά οι τιμές στα ψάρια και τα θαλασσινά τρομάζουν. Σήμερα πουλήθηκαν η σαρδέλα 8 ευρώ το κιλό, ο γαύρος 9 ευρώ το κιλό, η τσιπούρα 12 ευρώ το κιλό, το μπαρμπούνι και το χταπόδι 21 ευρώ το κιλό, μπακαλιάρος 19 ευρώ το κιλό..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου