05 Μαΐου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλα έλεγε, και άλλα... κάνει σε σχέση με την Α.Μέρκελ


Επικοινωνία είχαν τη Δευτέρα το βράδυ η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την προηγουμένη των δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου για επίτευξη συμφωνίας.

Οι δυο ηγέτες λέει το ρεπορτάζ,   συζήτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνίας Ελλάδας με τους θεσμούς. Μην τάχα και η Α.Μέρκελ δεν γνωρίζει την πορεία τον διαπραγματεύσεων και το τι παίζεται με τους θεσμούς (με το νέο τους όνομα )

Είναι η τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά απο δυο προσωπικές τους συναντήσεις,  και αποτέλεσμα δεν είδαμε. Προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας αναφερώμενος στην Μερκελ είχε πει οτι << Δεν θα διαπραγματευτώ με την Μέρκελ γιατι η Γερμανία είναι ένα ισότιμο μέλος στην ΕΕ >>

Είναι δυνατόν  ο πρωθυπουργός να περίμένει βοήθεια στη λύση των προβλήμμάτων  απο αυτήν που δημιουργεί ακριβώς  τα προβλήματα. Οι συχνές συναντήσεις και οι επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με την Α.Μερκελ εκλαβάνονται απλά ως μεγάλη αδυναμία απο την δεύτερη , και το "εκμεταλεύεται" διπλωματικά ανάλογα.

Το αρνητικό δεν είναι η " στροφή του" Αλέξη Τσίπρα  αυτη καθε αυτή   αλλά το ότι τελικά δεν θα έχει  θετικό αποτέλεσμα για τον λαό που να είναι σύμφωνο με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός απο ελάχιστα "πραγματα"  αρκέτές εξαγγελίες αναβάλλονται για το 2016 όπως ο ΕΝΦΙΑ  .

Τίς ανησίχίες αυτές τίς ΄'εχουν εκφράσει με άλλα λόγια,  πολλά στέλέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποτελεί  " απόδειξη"  ότι όποιος   κάνει  αυτές τίς παρατηρήσεις, αναλύσεις ,και επισημάνσεις είναι μη φίλος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου