05 Μαΐου 2015

Ο Δραγασάκης ακόμη ελπίζει οτι " οι θεσμοί " ΤΡΟΙΚΑ θα δράσουν << επικοδομητικά >>

Η προϋπόθεση του Δραγασάκη στον Ντράγκι για να
υπάρξει συμφωνία


 Πήγαν να τον παρακαλέσουν ...για ρευστότητα "γιατι να το κρύψουμε άλλωστε -  αν το κρύψουμε το λάθος θα συνεχίστεί "

Να ενημέρωσουν τον επικεφαλής της  ΕΚΤ Μ.Ντραγκι για το πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 στην Φρανκφούρτη με τον κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο να αναχωρούν κατευθείαν για το αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε πως η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Ντράγκι και ξεκαθάρισε πως η συμφωνία για την κυβέρνηση είναι ένας ορατός και ρεαλιστικός στόχος.

Και  ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου είναι αφενός να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) και αφετέρου να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών.



  Ο κ. Δραγασάκης αναφέρει στη δήλωση του  πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά.

 Πόσο επικοδομητικά θα δράσουν οι θεσμοί -  ΤΡΟΙΚΑ ; Θα σταματήσουν να απαιτούν την μείωση των μισθών και των συντάξεων την αυξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα κτλ ; Ο κ. Δραγασάκης "ελπίζει" σε κάτι τέτοιο και έχει χρόνο να το κάνει ίσως  αλλά...  όμωςο λαός έχει φθάσει στα όρια του.

Η ΕΚΤ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η τρέχουσας κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως και η κατάσταση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ( Δηλαδή δεν υπάρχει ρευστότητα )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου