19 Ιουνίου 2015

Αυτοπυρπολήθηκε εξαιτίας της ανέχειας του (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Αυτοπυρπολήθηκε εξαιτίας της ανέχειας του (Βίντεο & Φωτογραφίες)
Τα σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού και η αδυναμία του να εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή του ήταν τα αίτια που οδήγησαν τον απελπισμένο 70χρονο να αυτοπυρποληθεί και τώρα χαροπαλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί σε χώρο δίπλα στην εθνική οδό Πύργου – Ολυμπίας στις Κολιρέικες Παράγκες, μπροστά στα μάτια δεκάδων έντρομων περιοίκων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο επίδοξος αυτόχειρας αρχικά περιλούστηκε με οινόπνευμα και ύστερα με τη χρήση αναπτήρα τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε στο έδαφος.

Αντιμέτωποι με το πρωτόγνωρο θέαμα ήρθαν διερχόμενοι πολίτες, οι οποίοι παρά το αρχικό σοκ, βρήκαν το σθένος και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Θύμα της νέας μνημονιακής τραγωδίας είναι ο  Ηλίας Φρονιστής, πρώην εργαζόμενος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οποίος θέλησε με αυτό τον οδυνηρό τρόπο να δώσει ένα τέλος στα βάσανά του.

Ο κ. Ηλίας ήταν αρθρογράφος επί σειρά ετών στην εφημερίδα «Πατρίς» του Πύργου και εκλεκτό μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας της Ηλείας.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα που τον είχαν αναγκάσει να ζει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας σε συνθήκες πείνας.

Ήδη, πριν από 3-4 χρόνια οπότε εργαζόταν ακόμη, είχε εκμυστηρευτεί σε άτομα του οικείου περιβάλλοντός του ότι τα χρήματα που έβγαζε δεν του έφταναν για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Η κατάσταση, όμως, εκτραχύνθηκε όταν αποχώρησε από την εφημερίδα με αποτέλεσμα να χάσει ακόμη και αυτό το πενιχρό μεροκάματο με το οποίο φυτοζωούσε.

Εδώ και μια τριετία ο 70χρονος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα, ούτε καν το φαγητό του. Από τύχη, μάλιστα, δεν έμεινε άστεγος, αφού διαμένει δωρεάν σε ένα μικρό χώρο που του έχει παραχωρήσει φιλικό του πρόσωπο.

 Εξάλλου, έχει μείνει εντελώς μόνος του χωρίς κανένα συγγενή ή μέλος της οικογένειάς, που να είναι σε θέση να του απλώσει χείρα βοηθείας.

 Όλα αυτά συνθέτουν το παζλ ενός ανθρώπου αναξιοπαθή, ενός ακόμη συμπολίτη μας που επιχειρεί να αυτοκτονήσει για να μην υποφέρει άλλο από τη φτώχεια.

Στο μεταξύ, συγκλονισμένοι δηλώνουν στο kontranews.gr άνθρωποι που τον γνωρίζουν και ξέρουν το Γολγοθά που ανεβαίνει ο ηλικιωμένος άνδρας.

«Είναι γνωστό ότι ο Ηλίας έχει βιοποριστικό πρόβλημα. Εμείς που εργαζόμασταν μαζί του ξέραμε ότι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Πριν από λίγες ημέρες μιλήσαμε και ακουγόταν φυσιολογικός, δεν έδειχνε ότι είχε κάτι τέτοιο στο μυαλό του» ανέφερε στο kontranews.gr  πρώην συνάδελφός του.




 kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου