Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Μέλι
- Κανέλα σε σκόνη
ΕκτέλεσηΒάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, την οποία προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ακόμη μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθεί και να γίνει χυλός. Αφού αυτό συμβεί, σκεπάζουμε από πάνω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ½ ώρα.
Ρίχνουμε τώρα λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού με νερό, παίρνουμε χυλό από το μπολ και ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Αφήνουμε τους λουκουμάδες μας να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε με μια κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τέλος, περιχύνουμε από πάνω με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Καλή επιτυχία
lovecook.gr
l
Πηγή: http://www.lovecook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου