19 Ιουλίου 2015

Σε τροχιά ρήξης η Αριστερή Πλατφόρμα. δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το κόμμα και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική


Η Αριστερή Πλατφόρμα και οι εν δυνάμει σύμμαχοί της, δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το κόμμα και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΦΩΤΟ:ΕUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε τροχιά ανοικτής ρήξης, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, βρίσκονται η Αριστερή πλατφόρμα και άλλες δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος.  Η τοποθέτηση του Σ. Λεουτσάκου, στελέχους της Πλατφόρμας, βουλευτή και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. “Δεν θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση αλλά να επαναπροσαρμόσει τη πολιτική της”.

Η Αριστερή Πλατφόρμα και οι εν δυνάμει σύμμαχοί της, δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το κόμμα και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, επιβάλλεται η  άμεση ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό, ώστε να ξεπερασθεί το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που τον καθιστά εξ αντικειμένου όμηρο των 39 βουλευτών του και ταυτόχρονα του παλαιού, αποτυχημένου και φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Λεουτσάκος υπεραμύνθηκε της ενότητας του κόμματος, ωστόσο κάλεσε τη κυβέρνηση να επανέλθει στον “ίσιο αριστερό δρόμο”, όπως τον αντιλαμβάνεται ο ίδιος και οι σύντροφοί του, αλλιώς όπως είπε, όχι μόνο δεν πρόκειται να στηριχθούν αυτές οι πολιτικές στη Βουλή, αλλά θα τους βρουν στο δρόμο, απέναντι και μαχητές για την κατάργησή των μνημονίων.
Λεουτσάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα

Από τα συμφραζόμενα των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, διαφαίνεται η πολιτική τους επιθυμία να ελέγξουν το κόμμα, να εμφανισθούν ως οι πραγματικοί εκφραστές της αντιμνημοναικής ψυχής του ΣΥΡΙΖΑ  και να επιβάλλουν αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.

Εαν συμβεί τελικά αυτό, θα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη ελληνικό παράδοξο, το βασικό κυβερνόν κόμμα να καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και να μάχεται για την ανατροπή της!
“Σε ότι μας αφορά ναι, δεν έχουμε πρόθεση για ρήξη, έχει αρνητικό πρόσημο“, είπε ο κ. Λεουτσάκος, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι η ρήξη μπορεί να συμβεί από πρωτοβουλίες και πρόθεση άλλων, δηλαδή της κυβέρνησης.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα, όχι μόνο δεν πρόκειται να αποχωρήσει και να καταγγείλει την “μνημονιακή” όπως θεωρεί στροφή της κυβέρνησης αλλά θα παραμείνει στο κόμμα και θα διεκδικήσει τον έλεγχό του, αδειάζοντας έτσι τις επιλογές του πρωθυπουργού και δημιουργώντας πολιτικά τετελεσμένα σε βάρος του.

Η φράση του κ. Λεουτσάκου, για τον πρωθυπουργό και την στάση των βουλευτών που λένε “Όχι” είναι ενδεικτική των προθέσεων τους:  Εμείς τον στηρίζουμε με το όχι, στηρίζουμε την ελπίδα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε με την πάλη κατά των μνημονίων, ήρθε για να καταργήσει τα μνημόνια. Δεν πρέπει να μεταλλαχθεί σε ένα ακόμη μνημονιακό κόμμα, δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα υπερασπισθούμε τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξουμε άλλους δρόμους”.
Οι όροι της Πλατφόρμας στον πρωθυπουργό

Η Αριστερή Πλατφόρμα θέτει μάλιστα και συγκεκριμένους όρους στον πρωθυπουργό. Ο κ. Λεουτσάκος είναι σαφής:
* “Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε επανεξετάσουμε τη στάση μας και να δούμε δρόμους για να απεγκλωβιστούμε.
* Η κυβέρνηση και στο και πέντε να μην προχωρήσει σε νέα σύμβαση μνημονίου.
* Δεν θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση αλλά να επαναπροσαρμόσει τη πολιτική της. Να γυρίσει εκεί όπου ξεκίνησε.
* Να αναπτύξουμε εναλλακτικές προτάσεις. Η πρώτη επιλογή είναι να κρατηθεί η χώρα και ο λαός όρθιοι. Ενα νόμισμα δεν μπορεί να είναι δόγμα και θρησκεία.
¨Θα ήμουν ασυνεπής με την ιστορική μου διαδρομή αν ψήφιζα  ναι στη πρόταση της κυβέρνησης’, τονίζει ο κ. Λεουτσάκος, που δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του.
“Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν μάχη για να καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι. Ημουν με τους διαδηλωτές. Καταννοώ τη κυβέρνηση αλλά η στάση μου είναι καθαρή”.

Ο κ. Λεουτσάκος χαρακτήρισε ¨οικονομικούς δολοφόνους” τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, τόνισε ότι ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα αποικία και υποστήριξε ότι “γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε σκληρούς εκβιασμούς, όμως η λύση δεν είναι να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που εκβιάζεται. Ενα λαός δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς”, επεσήμανε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει τις αρχές μια άλλης εναλλακτικής πρότασης αν και ρωτήθηκε πολλές φορές. Απλά παρέπεμψε αόριστα και γενικά στις ιδέες που έχουν κατατεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ!

Η ανάγκη πολιτικής πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό
Μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που τείνει να διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για την υπέρβασή της. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να να υπάρχει επί μακρόν μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν στηρίζεται από 39 βουλευτές της αλλά και που λοιδορείται και καταγγέλλεται πολιτικά ότι υπέκυψε στους εκβιασμούς και έχει μεταλλαχθεί σε μνημονιακή κυβέρνηση.



presspublica.gr




Top News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου