08 Απριλίου 2016

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα; Οι επιστήμονες εξέτασαν αν αληθεύει η παροιμία!

 Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα; Οι επιστήμονες εξέτασαν αν αληθεύει η παροιμία!
Η σοφή λαϊκή ρήση υπογραμμίζει τη διατροφική αξία των φρούτων για την υγεία μας, αρκεί όμως ένα μόνο μήλο καθημερινά για να αποφύγουμε την τακτική επίσκεψη στο γιατρό;
Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα θέλησαν να απαντήσουν ερευνητές από τις ΗΠΑ!
AdTech Ad
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, τα άτομα που τρώνε καθημερινά μήλα είναι εξίσου πιθανό να περάσουν μια νύχτα στο νοσοκομείο ή να απευθυνθούν σε επαγγελματία ψυχικής υγείας σε σύγκριση με όσους δεν καταναλώνουν το φρούτο σε καθημερινή βάση, είναι όμως λιγότερο πιθανό να τους δώσει ο γιατρός τους συνταγή για κάποιο φάρμακο.
Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από δημοσκόπηση που περιελάμβανε 8.399 άτομα. Οι 753 από τους συμμετέχοντες τηρούσαν με ευλάβεια τη λαϊκή ρήση.
Η προκαταρκτική ανάλυση των δεδομένων υπέδειξε ότι όσοι τρώνε τακτικά μήλα πραγματοποιούν λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε καθημερινά το φρούτο. Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των δύο υποομάδων εξασθένησαν όταν οι ερευνητές προσάρμοσαν τα δεδομένα ανάλογα με το βάρος, την εθνικότητα, το μορφωτικό επίπεδο και τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των συμμετεχόντων αλλά και βάσει άλλων παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν τη συχνότητα των επισκέψεων στο γιατρό.
Η μόνη σταθερή συσχέτιση που παρατηρήθηκε αφορούσε στη συχνότητα λήψης συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς φάνηκε πως όσοι καταναλώνουν συχνά μήλα είναι λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν το γιατρό τους για να τους δώσει συνταγή.
Έτσι, θα πρέπει ίσως να αλλάξει λίγο η παροιμία και αντί για «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» να λέει «Ένα μήλο την ημέρα το φαρμακοποιό τον κάνει πέρα»!

Πηγή: http://www.onmed.gr



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ 
ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΜΗΛΟΥ
Συστατικά: Μήλο, ζάχαρη, λεμόνι,


Λίγα λόγια για το μήλο:

Ένα μήλο έχει μόνο 50-80 θερμίδες, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες.
Συγκεκριμένα περιέχει:
Βιταμίνη C: ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό ικανό να προστατέψει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν ορισμένες ασθένειες και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα (την άμυνα του οργανισμού στις λοιμώξεις).
Βιταμίνες της ομάδας Β: Οι βιταμίνες αυτές βοηθάνε στη καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, συμμετέχουν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, στην παραγωγή ενέργειας και στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Βιταμίνη Α και β-καροτένιο: παίζουν ρόλο στην προστασία του δέρματος, στην καλή όραση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το β-καροτένιο είναι παράλληλα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Βιταμίνη Ε: έχει αντιοξειδωτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος.
Βιταμίνη Κ : Η βιταμίνη Κ παίζει ρόλο στην πήξη του αίματος και συμβάλλει στην υγεία των οστών.
Φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Αποτρέπουν την εμφάνιση καρκίνου, καθώς προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλαβερές επιδράσεις του οξειδωτικού στρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μήλα βοηθάνε στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του παγκρέατος, του ήπατος, του παχέος εντέρου και του μαστού.
Φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες δρουν ευεργετικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της εμφάνισης πολλών ασθενειών.
Το μήλο προστατεύει τα κύτταρα των νευρώνων από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από νευροτοξικότητα και έτσι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης νευροεκφυλιστικών διαταραχών, όπως η νόσος Alzheimer.
Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες κερκετίνης. Η κερκετίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων.
Επιπλέον, μία διατροφή πλούσια σε μήλα αυξάνει τα επίπεδα ακετυλοχολίνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η γήρανση του εγκεφάλου.

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΒΙΟΚΟΤΤ" -BIOFLORINA
Η Φλώρινα είναι γνωστή για τα υπέροχα γλυκά της στο παναλλήνιο και σε όλον τον κόσμο.




Λίγα λόγια για τον παραγωγό Αγροτικο Συνεταιρισμό:

Η  BIOFLORINA  ασχολείται με την παρασκευή παραδοσιακών χειροποιήτων  γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων, και λικέρ, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα , για περισσότερο από 8 χρόνια. προσφέρει τις υπέροχες δημιουργίες της και μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας για αγορές λανικής - χοντρικής  στα :6978276141- 6984798096 και στο email: mmanou641@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου