24 Ιουνίου 2016

Το δεκανίκι της Μέρκελ στην Ελλαδα - Το παραμύθι του Σημιτοανεψιού:“Συνταξιούχοι, άνεργοι και λιγότερο μορφωμένοι ψήφισαν Brexit”


«Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να την αλλάξουμε – όχι να την γκρεμίσουμε», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε μήνυμά του στο Facebook σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
«Ποιοι ψήφισαν Brexit;

Οι συνταξιούχοι, οι λιγότερο μορφωμένοι και οι άνεργοι των αποβιομηχανοποιημένων περιοχών. Οι πιο ευάλωτοι δηλαδή στο λαϊκισμό πολιτικών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραδοσιακών ΜΜΕ. Δεν έχω αμφιβολία ότι αν «αύριο» γινόταν ξανά το δημοψήφισμα το Brexit θα έπεφτε από το 51.9% στο 30%», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.
Ο ίδιος συμπληρώνει στην ανάρτησή του πως «η κατάρρευση της στερλίνας και μόνο, θα έχει κάνει ήδη πολλούς να μετανιώσουν για την ψήφο τους. Αλλά στα δημοψηφίσματα δεν έχεις ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Οι Ευρωπαίοι και οι Βρετανοί θα ζήσουν με τη λάθος απόφαση. Και εμείς οι Έλληνες, που δυστυχώς έχουμε καταντήσει να θεωρούμαστε ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες. Ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι οι δρόμοι των δημαγωγών και των εθνικιστών είναι αδιέξοδοι. Η απάντηση βρίσκεται μπροστά. Στην Ευρώπη των λαών.
Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε την Ευρώπη. Να την αλλάξουμε – όχι να την γκρεμίσουμε».
theodorakis
ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com  : Γιά ποιούς αμόρφωτους μιλάει ο πλέον αμόρφωτος o  ανεψιός του Σημίτη  ;  με το φτωχότερο λεξιλόγιο πολιτικού στην Ελλάδα ο πρώην Δήμαρχος Πρεσπών βοσκός στο επάγγελμα έχει πλουσιότερο λεξιλόγιο και  κατα πολύ υψηλότερο δείκτη ευφυίας απο αυτά του Σταυρου Θεοδωράκη ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου