26 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ! Πανικός στο Μαξίμου κλείνουν άρον – άρον την κόντρα με την Εκκλησία – Άδειασμα στον Νίκο Φίλη – Τα μαζεύει ο υπουργός!


Σχολιο :Εκκλησία είναι ο πιστός  λαός εκείνοι είναι το αρχιπαπαδαριό και ο "αρχιεπισκοπος η μαύρη σκιά η φιλοάθεη "

Αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Εκκλησία, φαίνεται να παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την ίδια στιγμή, ο υπουργός αρχίζει να υπαναχωρεί από τις αρχικές του δηλώσεις για το ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και να να απευθύνει νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ειδικότερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  με τη συμμετοχή στενών συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν στο σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το Μέγαρο Μαξίμου «αδειάζει» τον υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται, ότι αρχές καλοκαιριού το Μέγαρο Μαξίμου, με μία διαρροή-»φωτιά» είχε πάρει αποστάσεις από απόψεις ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται σε «ακροδεξιά κατεύθυνση».

«Ο κ. Φίλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, η Νέα Δημοκρατία ψάχνει  αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απο όπου μπορεί» είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Τα μαζεύει ο Φίλης

Ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Εκκλησία ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8, ο κ. Φίλης εμφανίστηκε διατεθειμένος να «παγώσει» τη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας και της Κατοχής εάν αυτό διευκολύνει τη συνεννόηση.

«Εάν βοηθάει στη συζήτηση για το θέμα των θρησκευτικών, να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως το κάνω. Δεν είμαι εγωιστής, είμαι γήινος άνθρωπος» τόνισε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα απηύθυνε νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όπως είπε έχει ήδη ζητήσει συνάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο. «Δεν μου έχει απαντήσει αρνητικά, έλειπε» σημείωσε.
 
Για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά επανέλαβε ότι έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

Για τους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου που ανέφεραν ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα, ο κ. Φίλης τόνισε: «Υπάρχει μία άποψη ότι δεν πρέπει η συζήτηση να πηγαίνει στο παρελθόν αλλά να μένουμε στο παρόν και το μέλλον. Αυτό πιστεύω ότι είναι σωστό. Άλλωστε εγώ δεν έκανα μία εκτεταμένη αναφορά σε ζητήματα του παρελθόντος. Αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Εκκλησία και τον ρόλο της σε σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας. Τα ζητήματα αυτά συζητούνται δημοσίως, δεν τα ανοίγω εγώ. Η ουσία της θέσης μου πρέπει να αναπτυχθεί όταν προκύψει και όχι στον θεσμικό διάλογο Εκκλησίας και κράτους». Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. «Δεν με αφορά αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Για το εάν τον «αδειάζει» η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Φίλης ανέφερε: «Δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς και των κυβερνήσεών μας να αδειάζουμε, ούτε γίνονται εδώ παιχνίδια όπως γίνονταν σε παλαιότερες εποχές. Εδώ υπάρχει μία συλλογική λειτουργία που τον πρώτο ρόλο βεβαίως τον έχει ο πρωθυπουργός. Το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών με τα νέα προγράμματα προφανώς και είναι μια επιλογή που έχει την θετική άποψη της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου