30 Οκτωβρίου 2016

Η μαύρη σκιά - ο Iερώνυμος φοβάται κοινωνική εξέγερση και καλεί τον Τσίπρα σε ενότητα -Η 28η Οκτωβρίου 2016 καταγράφεται ίσως ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο δαπανηρές μιλιταριστικές και εθνικιστικές επιδείξεις της Μεταπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΟ

 Μανώλης Μάνου

Ποιος απο τους δύο είναι πιο Αθεος ;

Οταν ο Ιερώνυμος λέει ενότητα εννοεί κατα βάθος και άλλη υποταγή του λαού στην Ε.Ε και τα μνημόνια που έρχονται. 

Είναι αυτός που μαζί με τους άλλους (πλην δυο τριών εξαιρέσεων)  μητροπολίτες απαγορεύουν  στούς απλούς ιερείς να πουν στούς ναούς εκτός του "Χριστός Ανέστη " Καλή  <<Ανάσταση της πατρίδας >>. 

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ
Η 28η Οκτωβρίου 2016 καταγράφεται ίσως ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο δαπανηρές μιλιταριστικές και εθνικιστικές επιδείξεις της Μεταπολίτευσης.
Ήταν όλοι εκεί... 

Τανκς, αεροπλάνα, ελικόπτερα, αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στο Θερμαϊκό, γυναίκες πιλότοι Xιούι, ακροδεξιές Πολιτοφυλακές και εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, τεράστιες σημαίες... και ένας πιλότος που έκανε επίδειξη F16 αλλά και διατεταγμένου εθνικισμού, μέσω της ΕΡΤ που παλέψαμε να μην κλείσει και να μην είναι ΥΕΝΕΔ!

Ποιος να το έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που έταξε το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας θα έστελνε από το μαρτυρικό για τους αγωνιστές της Αριστεράς νησί του Αη Στράτη, μήνυμα ελληνο-ορθόδοξης ομοψυχίας αγκαλιασμένος με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Ηγέτη της Εκκλησίας με την απέραντη ακίνητη περιουσία που δεν Φορολογείται, Φοροδιαφεύγει και "πουλά κοινωνική ευαισθησία" ενώ χρηματοδοτείται από το κράτος, δηλαδή από τις θυσίες του εργαζόμενου λαού μας. 
Του οποίου επιδιώκει να ελέγχει τον νου και την σκέψη, ενώ του αρπάζει τα λιγοστά ευρώ από την τσέπη... 
Όμως την ώρα που καλούσαν σε "εθνική ενότητα" εναντίον του κράτους του Ερντογάν, ταυτόχρονα αποκάλυπταν το ουσιαστικό, ταξικό περιεχόμενο της!
Γιατί το κοινωνικό ζήτημα τους έσκασε όχι μόνο στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης , αλλά και σε άλλες πόλεις όπου δέσποσε το σύνθημα: «Με μέτωπο λαέ σήκω και πολέμα ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ σου πίνουνε το αίμα». 
Γιατί το Κοινωνικό ζήτημα είναι Εδώ και τους Τρομοκρατεί...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στον χαιρετισμό του στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη, με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, είπε ότι δεν συναντιόμαστε ιδεολογικά, αλλά ανθρώπινα, καθώς όπου υπάρχει άνθρωπος πρέπει να είμαστε κοντά του. Τόνισε ταυτόχρονα ότι «η διαφορά μας δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει».

Πιο σημαντική είναι η επισήμανση που έκανε προς τον Τσίπρα επικαλούμενος την προσωπική του εμπειρία από την κοινωνία όπως είπε:

“Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός. Να προλάβουμε».

Δεν διευκρίνισε τι να προλάβουμε,αλλά προφανώς εννοούσε την κοινωνική έκρηξη.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον, ούτε καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει και επισήμανε ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος, όπως ακριβώς ο γιατρός ασκεί την όποια θεραπεία στον ασθενή, αφού πρώτα του έχει πέσει ο πυρετός.

Φοβάται λοιπόν κοινωνική εξέγερση ο Ιεράρχης...

Και καλεί σε ενότητα κράτος και κυβέρνηση εναντίον του εργαζόμενου λαού...

Για να εφαρμοστούν τα Μνημόνια, για διατηρήσουν τα προνόμια και την Περιουσία τους, για να μας έχουν δούλους και ερίφια τους...
Αποδεικνύοντας ότι ο εχθρός είναι στην ίδια μας τη χώρα, είναι μπροστά μας..
Και ο Εχθρός μας Είναι Ταξικός. 
Να τα συνθήματα που φώναζαν οι φαντάροι στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στις 20/10:

  • ΛΙΤΟΤΗΤΑ -ΑΝΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΕ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΟΥΝ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ
  • ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

Σε κοινή πάλη καλεί το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τους Φαντάρους σε Ελλάδα-Τουρκία, τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Το αντιπολεμικό κίνημα δεν μπορεί να ψάχνει τον «λιγότερο ιμπεριαλιστή». Πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο το μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, σε όλη την Κύπρο. Οι φαντάροι αρνούνται κάθε σχέση με τα hot spot, παλεύουν ενάντια στο αξιόμαχο, μπλοκάρουν τον πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού. Το ίδιο το εργατικό κίνημα να παλέψει ενάντια στους εξοπλισμούς και την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων. Να διαμορφώσει ένα νέο μαζικό ρεύμα ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις εκστρατείες των «προθύμων» σε Βαλκάνια, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική και τον υπόλοιπο πλανήτη. Κανένας εργαζόμενος να μη δουλέψει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καμία υπηρεσία στις σύγχρονες Μακρονήσους.  
Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να πει «ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ». Βλέπουμε πέρα από τον οίκτο και τη συμπόνια. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα επιβάλει κοινό μέλλον εξαθλίωσης ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή και θρησκεία. 
Ο επόμενος λαϊκός ξεσηκωμός θα βρει τους καταπιεσμένους ενωμένους ή τον ένα ενάντια στον άλλον. 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
  • ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
  • ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ HOT-SPOT-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου