26 Νοεμβρίου 2016

Δηλητήριο για τον Φιντελ Kάστρο από τον Κούλη Μητσοτάκη......


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δήλωση με αφορμή την απώλεια του Φιντέλ Κάστρο.
«Ο Φιντέλ Κάστρο υπήρξε αναμφίβολα μια ιστορική προσωπικότητα, σύμβολο της κουβανέζικης επανάστασης και μιας εποχής σκληρών διεθνών αντιπαραθέσεων που ανήκει πια στο παρελθόν.

Η πορεία του επιβεβαίωσε ότι πρόοδος χωρίς οικονομική και πολιτική ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δηλητήριο από τον Κούλη που δεν παύει να μας θυμίζει πόσο δεξιος-νεοφιλελέ είναι επαναλαμβάνοντας παπαρολογίες του χώρου του.......

Πρώτον η Κούβα δεν ήταν αυτουργός των "διεθνών αντιπαραθέσεων", αλλά το θύμα. Ήταν το θύμα της χώρας που θαυμάζει το Μητσοτακέϊκό (και προσφάτως και ο Τσίπρας), δηλαδή των ΗΠΑ που με το πολυετές εμπάργο εξαθλίωνε τον Κουβανικό λαό.
Δεύτερον αναπαράγει το γνωστό επιχείρημα ότι όπου υπήρχε σοσιαλισμός δεν υπήρχε δημοκρατία. Ασχέτου σημείων κριτικής που επιδέχεται η πολιτική Κάστρο η δημοκρατία στον σοσιαλισμό είναι πιο ουσιαστική από την λευκή ψήφο ανά τέσσερα χρόνια στον καπιταλισμό. Στο σοσιαλισμό οι εκπρόσωποι είναι πραγματικα εκπρόσωποι εργατών, κοινωνικών ομάδων, κτλ.
Τρίτον περί προόδου δεν σε παίρνει καθόλου να μιλάς, Κούλη. Η Κούβα πέραων των δωρεάν παροχών σε υγεία και εκπαίδευση για το λαό της ανέπτυξε την Ιατρική περισσότερο από τις περισσότερες Δυτικές χώρες. Η πρόοδος για τον Κούλη είναι η καλοπέραση των ολιγαρχών θα πει κάποιος τι να του πει η Υγεία του λαού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου