27 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ αποθεώνει Πούτιν και καλεί σε διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση


Τι δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Βρετανίδα πρωθυπουργό


«Πιστεύω ότι το Brexit θα είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη χώρα σας»!
 Αυτό δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Τερέζα Μέι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο διαδικασίας διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί η Παλαιά Τάξη.

«Θα αποκτήσετε την δική σας ταυτότητα και θα μπορείτε να κλείνετε τις δικές σας εμπειρικές συμφωνίες χωρίς την εποπτεία κανενός», συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε άλλωστε δηλώσει στο παρελθόν ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης θα σπεύσουν να μιμηθούν το έξυπνο παράδειγμα της Βρετανίας.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.

Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και
διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Επιπλέον, τόνισε πως στις επαφές που είχε με τον Τραμπ η Μέι είπε ότι συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε, κατά την συνέντευξη Τύπου, ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ελπίζει να έχει μια «φανταστική σχέση» με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τέλος, η Τερέζα Μέι αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση.


EL.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου