26 Φεβρουαρίου 2017

Νέες "απειλές" -ψευτοαπειλές Τσαβούσοβλου: Μην μας προκαλείτε γιατί ξέρετε τι μπορεί να σας κάνει ο στρατός μας

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗ:  Μανώλης Μάνου: Ο Νταβούτογλου "απείλησε"την Ελλάδα  βάζοντας την ουρά στα σκέλια.  Επειδή για  πρώτη φορά ο Π. Καμμένος  του έδωσε μια σωστή  απάντηση στις χθεσινές απειλές του θρασύδειλου  Τούρκου.


Νέες απειλές Τσαβούσοβλου: Μην μας προκαλείτε γιατί ξέρετε τι μπορεί να σας κάνει ο στρατός μας

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί κατά του Έλληνα υπουργού Άμυνας

Πιο προκλητικός από ποτέ άλλοτε εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απαντώντας στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, εκτόξευσε νέες απειλές προς τον ελληνικό λαό και προέβη σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Άμυνας, αποκαλώντας τον κομπλεξικό.
Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεπερνώντας κάθε όριο απείλησε ευθέως τον ελληνικό λαό λέγοντας  «μη μας ζορίσετε, γιατί οι Έλληνες ξέρουν τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός, μη μας υποχρεώσετε να το δείξουμε».
Ο ίδιος στη συνέχεια προέβη σε άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πάνου Καμμένου χαρακτηρίζοντας τον «κακομαθημένο παιδί της κυβέρνησης» και «άνθρωπο που ζει στα κόμπλεξ του», «δεν θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις ενός ανθρώπου που ζει μέσα στα κόμπλεξ του, να τον σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση»
Μάλιστα στη συνέχεια δεν δίστασε να απειλήσει και πάλι λέγοντας πως θα τινάζει στον αέρα τον ελληνοτουρκικό διάλογο λέγοντας χαρακτηριστικά, «ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο τον υπουργό Άμυνας, που εμποδίζει τη βελτίωση των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων», είπε αναφερόμενος στο Πάνο Καμμένο.

Καμμένος προς Τσαβούσογλου: Ας πατήσουν οι Τούρκοι το πόδι τους στα Ίμια να δούμε πως θα φύγουν

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (26/2) ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, με αφορμή τις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες», συμπλήρωσε.
Η Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».
Επίσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «έχουμε δει ειδήσεις μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο» και προσέθεσε:
«Τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μονό που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».

«Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε το Σάββατο (25/2) απάντηση στη δήλωση του Νίκου Κοτζιά πως ο αρχηγός του τουρκικού στρατεύματος δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.
«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», είπε ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε όποτε χρειάστηκε», προσέθεσε σε μία αιχμηρά αναφορά στην ένταση του 1996.
Αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών. Μάλιστα σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.
«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο Τσαβούσογλου σχολιάζοντας πως «ο επικεφαλής του κουρδικού PKK είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε το απόγευμα του Σαββάτου (25/02/2017) στο νέο προκλητικό «κρεσέντο» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας.
Ο καθείς και το μέτρο του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου