08 Μαρτίου 2017

Κουρουμπλής: Είμαστε ομάδα αυτοκτονίας μαζί με τους ΑΝΕΛ,.. θα κυβερνήσουμε εως το 2019..ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ

.
456486
 «Οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι σαμουράι», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής θέλοντας έτσι να επιδείξει τον καθημερινό αγώνα στο οποίοι επιδίδονται οι βουλευτές της κυβέρνησης.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι δανειστές τη χώρα είναι ακατανόητος είπε χαρακτηριστικά.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε ότι τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή θα ψηφιστούν χωρίς απώλειες και εκτίμησε ότι δεν θα εκφράσει αντιρρήσεις ούτε ο Νίκος Φίλης.
Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «οι αποστασίες τελείωσαν. Είμαστε όλοι μαζί -η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η ΚΟ των ΑΝΕΛ- ομάδα αυτοκτονίας και θα πάμε έως το 2019. Και θα τις πάρουμε και τις εκλογές τότε».
«Μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ο Καμμένος είπε ότι μαζί ανεβήκαμε μαζί θα πέσουμε», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ αναφερόμενος στο γεγονός πως μόλις την Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ύφεση ενώ ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανάπτυξη, τόνισε: «Η ανάπτυξη για την οποία μίλησε ο πρωθυπουργός αφορά το 2017».
ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΜΑΔΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ

fyllokaiftero1.blogspot.com- Ε.Δ.Ο*



Η Ρουμανία στο έλεος του ΔΝΤ, η Δίκη και η Εκτέλεση των Τσαουσέσκου

Άραγε η Ιστορία διδάσκει;

Σε λιγότερο από δύο μήνες συμπληρώνονται 28 χρόνια από την ημέρα που ο δικτάτορας της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και η σύζυγος του Έλενα συνελήφθησαν από την αστυνομία, παραδόθηκαν στο στρατό και εκτελέστηκαν μετά από μία δίκη από στρατοδικείο με συνοπτικές διαδικασίες κεκλεισμένων των θυρών ανήμερα Χριστουγέννων.

Οι κατηγορίες γενοκτονία του λαού, έκθεση του σε πείνα, παράνομος πλουτισμούς , ένοπλη επίθεση εναντίον του λαού και του πολιτεύματος και καταστροφή κτιρίων και κρατικών ιδρυμάτων, υπονομεύοντας την εθνική οικονομία.
Στα δίχτυα του Μνημονίου του ΔΝΤ στην Ρουμανία του Νικολάε Τσαουσέσκου ο λαός λιμοκτονεί στην κυριολεξία και μάλιστα με μέτρα περιορισμού της διατροφής.
alexios00-212x300Γράφει ο Αλέξιος Κοιμίσηςignomisou.gr

Τον Οκτώβριο του 1981 θεσπίστηκαν τα πρώτα μέτρα για περιορισμό της κατανάλωσης, με στόχο την εξασφάλιση αποθεμάτων για εξαγωγή και διασφάλιση συναλλάγματος για την αποπληρωμή των δανείων.

Το ΔΝΤ για κάθε δόση απαιτούσε ακόμα πιο σκληρά μέτρα και μέχρι να επιβληθούν διέκοπτε την καταβολή για μήνες.

H θεραπεία-σοκ για να αποπληρωθεί το χρέος στο ΔΝΤ ξεκίνησε με την ριζική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με νόμους.
ceausescu2

Καταργήθηκε ο εγγυημένος μισθός, συνδέθηκε μέρος των αμοιβών με την επίτευξη πλάνων παραγωγής ανά επιχείρηση και κλάδο, καθιερώθηκε η υποχρέωση παραμονής κάθε εργαζόμενου στην ίδια δουλειά τουλάχιστον για πέντε χρόνια με προσωρινή παρακράτηση ενός μέρους του μισθού για εγγύηση, με ειδικό διάταγμα ποινικοποιήθηκε η αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία και εφαρμόστηκαν αναγκαστικές μετατάξεις του πλεονάζοντος δυναμικού με προσαρμογή των αμοιβών του.
gica_petrescu_0
Επιβλήθηκε δελτίο για την προμήθεια μιας σειράς από βασικά είδη διατροφής όπως ψωμί, λάδι, ζάχαρη, κρέας με ταυτόχρονη ποινικοποίηση της κατοχής περισσότερων τροφίμων απ’ όσα απαιτούνταν για την οικογενειακή κατανάλωση ενός μήνα, αυξήθηκαν 35% οι τιμές των καταναλωτικών ειδών, 30% του ρεύματος και 150% του φυσικού αερίου, ενώ επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στην κατανάλωση ενέργειας όπως δελτίο 30 λίτρων βενζίνης τον μήνα ανά Ι.Χ., απαγόρευση της θέρμανσης πάνω από 14ο C και παροχή ζεστού νερού στα διαμερίσματα μία φορά την εβδομάδα.
ceausescu7
Τέλος, διαλύθηκαν τα «ταμεία αλληλοβοήθειας» συνταξιούχων σε περίπτωση ασθένειας ή θανάτου και απαγορεύτηκαν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Τσαουσέσκου ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση που φλερτάριζε με την Δύση κρατώντας αποστάσεις από το σοβιετικό μπλοκ.
jimmy-carter-and-rosalynn-carter-host-state-dinner-for-the-president-of-romania-nicolae-ceausescu
Ήταν η πρώτη χώρα του «σοσιαλιστικού μπλοκ» που έγινε μέλος του ΔΝΤ, καταχρεώθηκε τη δεκαετία του 1970 υπό τις επευφημίες των δυτικών ΜΜΕ, υπέγραψε μνημόνιο το 1981 και μηδένισε το χρέος της το 1989.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πάρθηκαν μέτρα σοκ που έφεραν την ζωή των πολιτών σε τριτοκοσμικά επίπεδα και δημιούργησαν την δεκαετία του ΄80 κοινωνική κρίση με τα γνωστά αποτελέσματα το 1989, την χρονιά ορόσημο για την παγκόσμια Ιστορία με την Περεστρόικα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να αποδυναμώνει την Σοβιετική Ένωση και με την πτώση του Τείχους της Γερμανίας που άνοιξε τον δρόμο για την Γερμανική επανένωση.
Οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί της Δύσης, ελκυστικοί για την Ρουμανία του Τσαουσέσκου η οποία προσχώρησε στην GATT το 1971 και την επόμενη χρονιά 1972 σε Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ.
ceausescu6
Η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε κατ’ επιταγήν του ΔΝΤ και τα καταπιεστικά μέτρα σε βάρος του λαού που ζούσε στην εξαθλίωση και στην πείνα, είχαν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Είχαν δημιουργήσει ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στο καθεστώς και τα λαϊκά στρώματα που πεινούσαν και υπέφεραν από την φτώχεια, ενώ η εκφυλιστική οικογενειοκρατία του μονοκομματικού κράτους ζούσε μέσα στην απόλυτη χλιδή και προκαλούσε με σπατάλες –με τα χρήματα που είχε δανειστεί από την Δύση- όπως το περίφημο παλάτι, το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης με κόστος όσο το 30% του ΑΕΠ της Ρουμανίας.
ceausescu12
Αναλυτές-ιστορικοί συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος λιτότητας και η περίφημη «αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη» που ο Τσαουσέσκου οραματιζόταν, ο Ρουμάνικος λαός βυθίστηκε σε μια άνευ προηγουμένου εξαθλίωση.
Το βιοτικό επίπεδο καταβαραθρώθηκε, η παιδική θνησιμότητα εκτοξεύτηκε, η πείνα θέριζε, ο κόσμος πάγωνε κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε μία χώρα που διαθέτει ακόμη και πετρέλαιο.
Και αυτή η τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε η κοινωνία αποτέλεσε βασική αιτία των ταραχών που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος το 1989.
Nicolae-Ceausescu-and-his-001

Διαβάστε το προσεκτικά και βρείτε τα κοινά σημεία με ότι ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας.
Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους επαναστατούν οι λαοί είναι η πείνα, η εξαθλίωση, η παρακμή και η καταπίεση. Η ανεργία, οι συνεχώς μεγαλύτεροι φόροι που οδηγούν στην φτώχεια και τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευτεί έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι σηματοδοτούν ταραγμένες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου