14 Απριλίου 2017

«Τα επείγοντα στα νοσοκομεία δεν είναι για το συνάχι.» Έξαλλος γιατρός δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και τα σχόλια πήραν φωτιά



Σαν τραυματιοφορέας, ο Müller από το Esslingen της Γερμανίας ξέρει το νόημα του όρου “ζωής και θανάτου”. Στην δουλειά του, κάθε λεπτό μετράει και οι ζωές πολλών ανθρώπων κρέμονται από αυτή την ισορροπία. Έχει δει πολλά σε όλα αυτά τα χρόνια και μία πλευρά της δουλειάς του τον απασχολεί για αρκετό καιρό.

Πρόσφατα ένιωσε την ανάγκη να βγάλει κάποια πράγματα από μέσα του και έκανε μία ανάρτηση τον λογαριασμό του στο Facebook.

“Την επόμενη φορά που ένας ασθενής από την εντατική με ρωτήσει γιατί χρειάζεται να περιμένουν 2 ώρες (10 λεπτά), θα ήθελα πολύ να τους δείξω αυτή την εικόνα. Είμαι σίγουρος πως θα καταλάβαιναν πως το σπασμένο τους νύχι ή το συνάχι που έχουν μπορεί να περιμένει άλλες 3 ώρες.

Αυτό, αγαπητοί μου άνθρωποι, είναι η ευθύνη της εντατικής, όχι το συνάχι που μπορεί να έχετε για 2 μέρες και θα μπορούσε να σας δώσει θεραπεία ο οικογενειακός σας γιατρός. Συγγνώμη για την επιλογή των λέξεων μου, αλλά η έλλειψη ανεξαρτησίας και τεμπελιάς κάποιων ανθρώπων είναι τόσο τρομακτική που δεν μπορώ να καταλάβω πώς βρίσκουν τόσο εύκολα την εντατική αλλά όχι το γραφείο ενός γιατρού.”

Τα δυνατά λόγια του τραυματιοφορέα ήδη έχουν κοινοποιηθεί πάνω από 20,000 φορές και τα σχόλια πήραν φωτιά. Η φωτογραφία αυτή τράβηξε την προσοχή του κόσμου που δουλεύει στον ιατρικό τομέα.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν μία διαφορετική άποψη: “Κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί και γιατί δεν πήγαν σε κανονικό γιατρό. Και είναι λάθος να υποθέτεις πράγματα για ανθρώπους που πηγαίνουν στο νοσοκομείο.”
Εσείς τι πιστεύετε για το παράπονο του τραυματιοφορέα;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου