04 Ιουνίου 2017

ΤΕΚΜΗΡΙΑ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ – Στα κάγκελα 1.800.000 φορολογούμενοι

Σχόλιο: Μανώλης Μάνου 

...Κι όμως υπάρχει λύση...

-Αρνηση πληρωμής ΄Αρνηση υποταγής !!

εφορία
Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου η Εφορία αντί να εντοπίζει τον φοροφυγά,
θεωρεί το σύνολο των πολιτών ως «υπόπτους» και τους υπολογίζει ένα «θεωρητικό εισόδημα» για να τους φορολογήσει ούτως η άλλως.
Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», το απίστευτο και όμως ελληνικό φαινόμενο εξηγείται μόνο με μία λέξη: τεκμήρια. Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι υπόχρεοι σε δήλωση εμφανίζουν κάθε χρόνο εισοδήματα της τάξεως των 75 δισ. ευρώ. Ωστόσο, φορολογούνται για 82 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα τεκμήρια διαβίωσης, παρά τις δικλίδες ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία, πλήττουν κάθε χρόνο 1.800.000 φορολογούμενους, κυρίως τους φτωχότερους.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που εμφανίζουν αποδοχές 2.000 με 3.000 ευρώ τον χρόνο, είτε από μικρό ενοίκιο, είτε από ελεύθερο επάγγελμα, ή ακόμη και μερικά ευρώ από τόκους καταθέσεων, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, καθώς καταλήγουν να φορολογούνται για εισοδήματα-«φαντάσματα». Τα στατιστικά από την επεξεργασία των περσινών δηλώσεων είναι αποκαλυπτικά: Από τα 7 δισ. ευρώ που προστίθενται με το «έτσι θέλω» στα πραγματικά εισοδήματα λόγω τεκμηρίων, τα 6,56 δισεκατομμύρια ευρώ επηρεάζουν όσους έχουν ατομικό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: Ελευθερία του Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου