03 Ιουνίου 2017

To Τομάρι ο Σόιμπλε απειλεί γιατι δεν είχαμε έναν "ηγέτη με όρχεις" : «Αν αποφασίσετε σύγκρουση, θα χάσετε»

Δημοσιογραφική επιμέλεια Τίτλος σχόλιο : Μανώλης Μάνου
To Τομάρι ο Σόιμπλε  απειλεί γιατι δεν είχαμε έναν "ηγέτη με όρχεις"

Μανώλης Μάνου

 
Η αδιάλλακτη στάση του φασιστοειδούς  Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε οδηγεί σε αδιέξοδο τις όποιες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης έστω και την τελευταία στιγμή στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο λένε τα ίδια πράγματα, παραμένοντας αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση τους θα είναι σκληρή και μάλιστα στέλνουν μήνυμα προς την Αθήνα

Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει λύση όπως τη θέλει η Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί. Αν όμως η Αθήνα αποφασίσει τη σύγκρουση τότε θα χάσει. Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα να μην φτάσουμε και πάλι σε καταστάσεις όπως το 2015».

«Το μεγάλο πρόβλημα, λέει ο ίδιος αξιωματούχος, είναι τώρα το ΔΝΤ. Δεν ξέρουμε τι θέλει το ΔΝΤ και αυτό μας προβληματίζει. Η Γερμανία στο Eurogroup δεν είναι μόνη της. Είναι μία σειρά χωρών που στηρίζει τις θέσεις μας, που έχουν μεγάλο πρόβλημα να περάσουν από τα Κοινοβούλια αυτά που ζητάει η Αθήνα τώρα».

«Οι συντάξεις, συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος, θα έπρεπε να μειωθούν. Πρέπει να δίνονται οι συντάξεις που αντέχουν τα κρατικά ταμεία».

Τέλος όπως είπε ο Γερμανός αξιωματούχος «στο Βερολίνο είχαμε ελπίδες για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε στην εξουσία, ότι δεν θα έκανε τα ίδια λάθη που έκανε τα παλιό πολιτικό σύστημα. Όμως δυστυχώς διαψευδόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα ίδια λάθη. Για παράδειγμα το κομματικό και πελατειακό κράτος».

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1





fyllokaiftero1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου