26 Ιουλίου 2017

Βόμβα απο την τροϊκανή Βελκουλέσκου:Νέα μείωση των συντάξεων…


Βόμβα Βελκουλέσκου:Νέα μείωση των συντάξεων

Νέα μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, που μεταφράζεται σε επιπρόσθετες περικοπές τις συντάξεις και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προκρίνει η επικεφαλής του αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.


Σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», η κ.Βελκουλέσκου, που έγινε στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, δεν συμμερίζεται τους…. πανηγυρισμούς του Μαξίμου. «Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τους στόχους του προγράμματος, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη «φουλ ατζέντα μπροστά της», επισήμανε η κ.Βελκουλέσκου, που εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι φόροι στην Ελλάδα εμποδίζουν πλέον τις επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, προκρίνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις με στόχο την αποκλιμάκωση της φορολόγησης. Κυρίως όμως ζητεί «το συντομότερο δυνατό» τη μείωση του στόχου τον οποίο «η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της» συμφώνησαν για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022.

Σ’ ό,τι αφορά στο ελληνικό χρέος, η κ. Βελκουλέσκου τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ουσιαστικά προκύπτει όταν η Ελλάδα θα σταματήσει να δανείζεται με τα ευνοϊκά επιτόκια του ESM και θα χρηματοδοτείται με τα σαφώς υψηλότερα επιτόκια των αγορών. Για το QE και την ένταξη της Ελλάδας, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι ««Δεν είναι ουσιώδες για τη βιώσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου